Uniek portret van bondscoach Louis van Gaal in ‘Louis’ (2022) is vanaf nu te huur bij Pathé Thuis

Iedere voetballiefhebber zal meer willen weten over onze huidige bondscoach en een van de meest iconische voetbaltrainers die Nederland rijk is: Louis van Gaal. Met de documentaire Louis (2022) is dat nu eindelijk mogelijk. Deze film is vanaf vandaag, donderdag 14 juli 2022, te huur bij Pathé Thuis.

→ Je kunt je nu gratis aanmelden bij Pathé Thuis

‘Louis’ biedt uniek inkijkje in het leven van bondscoach Louis van Gaal

Filmmaker Geertjan Lassche duikt in de documentaire ‘Louis’ in het leven van onze huidige bondscoach, Louis van Gaal. Drie jaar lang volgt hij het wel en wee van de voetbaltrainer, zowel op het gebied van werk als privé. We krijgen in de documentaire dan ook van alles wat voorgeschoteld, van gesprekken met nationale en internationale voetbalsterren tot momenten met Van Gaals vrouw en dochters in Portugal, waar hij nu woont.

Louis van Gaal blikt daarnaast terug op de hoogte- en dieptepunten uit zijn leven. Hij neemt ons mee in hoe het is om van een voetballend kind in Amsterdam Oost naar de voetbaltrainer van grote clubs als FC Barcelona en Manchester United te gaan. Onlangs werd bekend dat Van Gaal prostaatkanker heeft en ook dat wordt niet onbesproken gelaten in de film. Al met al krijg je met deze chronologisch opgestelde documentaire dus een compleet beeld van de spraakmakende man. Bekijk de trailer van de film hieronder.

Documentaire ‘Louis’ is vanaf 14 juli te huur bij Pathé Thuis

Pathé Thuis heeft ons laten weten dat de documentaire over Louis van Gaal, die vanaf donderdag 30 juni te koop was bij hun video on demand-platform, vanaf donderdag 14 juli te huur is, voor een prijs vanaf €4,99. Bij de aankoop van de film bij de TVOD-streamingdienst blijft deze voor altijd in je bibliotheek blijft staan. Als je ervoor kiest om de documentaire voor een lagere prijs te huren, dan heb je 30 dagen de tijd om te beginnen met kijken. Na 48 uur verdwijnt de film vervolgens uit je bibliotheek.

Verhaal en informatie van de film

In Louis schetst filmmaker Geertjan Lassche een uniek portret van Louis van Gaal: één van de beste voetbaltrainers die ons land ooit gekend heeft én de man over wie iedereen een mening heeft. In de film blikt hij terug op hoogte- en dieptepunten uit zijn kleurrijke leven; niet alleen zijn carrière, maar ook zijn achtergrond en gezinsleven.

Maar liefst drie jaar lang werd de huidige bondscoach gevolgd tijdens werk- en privémomenten. In de gesprekken die hij had samen met nationale- en internationale voetbalsterren, maar ook met zijn vrouw en dochters ontstaat een compleet beeld van de ontwikkeling van het fenomeen Van Gaal, zijn ongekende loopbaan en de bijzondere man achter het veelbesproken imago.

TitelLouis
Jaar2022
SoortFilm
Duur2 uur en 8 minuten
TaalNederlands
CategorieDocumentaire
IMDb7,6 uit 67 stemmen
RegisseurGeertjan Lassche
CastLouis van Gaal (zichzelf)

Synopsis: Dutch FilmWorks

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.