Loting voor WK Darts: live kijken op tv en online | Maandag 27 november 2023

We kunnen bijna onze pijlen weer richten op een van de grootste en belangrijkste dartstoernooien van het jaar. Dan hebben we het uiteraard over het WK Darts. Maar voordat het zo ver is vindt eerst de loting voor de eerste ronde plaats. Veel sportliefhebbers vragen zich dan ook af waar ze de loting van het WK Darts 2024 op tv en online kijken kunnen op maandag 27 november 2023 om 17:20 uur. Na deze loting is het duidelijk welke professionele darters het tegen elkaar opnemen voor een plek in de tweede ronde. In dit artikel geven wij aan of de wedstrijd op het moment van schrijven te bekijken is op streamingdiensten zoals NetflixAmazon Prime Videodiscovery+Disney+HBO MaxNLZIETVideolandViaplay of dat streaming op een ander video on demand-platform mogelijk is. Daarnaast lees je welke televisiezender de wedstrijd eventueel ook vertoont.

Waar kan ik de loting voor het WK Darts (op maandag 27 november 2023 om 17:20 uur) online kijken?

Er zijn nogal wat streamingdiensten in Nederland en sinds een paar jaar worden daar naast films en series ook vaak sportuitzendingen vertoond. Zo ook in het geval van lotingen voor grote toernooien. Hieronder vind je precies hoe het zit met het streamen van de loting voor het WK Darts 2024 per videodienst in Nederland.

Viaplay➡️ Ga meteen naar de loting voor het WK Darts 2024 bij Viaplay. Deze streamingdienst heeft de rechten van het darts in Nederland in handen. Hierdoor kijk je niet alleen naar de loting, maar volg je hier ook alle wedstrijden met Nederlands commentaar en voor- en nabeschouwing van het WK Darts 2024.
⛔️ Disney+Ook Disney’s videodienst heeft geen mogelijkheid om naar live sportuitzendingen te kijken op het moment van schrijven.
⛔️ HBO MaxMomenteel kun je geen sport kijken bij HBO Max in Nederland.
⛔️ NetflixBij Netflix kun je de loting jammer genoeg niet zien.
⛔️ NLZIETHelaas wordt de loting van het WK Darts 2024 niet lineair op tv uitgezonden, waardoor deze niet online te volgen is via NLZIET.
⛔️ Prime VideoPrime Video, de streamingdienst van Amazon, biedt momenteel geen eigen sportabonnementen met darts aan in Nederland.
⛔️ VideolandVoorheen had dit bedrijf met RTL 7 en Videoland in Nederland de uitzendrechten van darts in handen, maar sinds 2022 zal het minstens vijf jaar lang niet meer mogelijk zijn om via deze aanbieder naar de dartscompetitie te kijken door het verplaatsen van de rechten naar Viaplay.
⛔️ Ziggo Sport Ziggo Sport heeft de rechten van de populaire sport niet in handen. Wel zijn hier tal van andere sporten te zien, waaronder voetbal uit de competities La Liga, Serie A en Ligue 1 en alle wedstrijden uit de Champions League. Tevens kijk je hier ook naar tennis, golf, padel, volleybal, handbal, rugby, atletiek en basketbal.

Tv-zenders die de loting voor het WK Darts 2024 uitzenden

Lang waren de uitzendrechten van darts in handen van RTL, waardoor je via je televisie naar de spannendste wedstrijden en toernooien kon kijken. In 2022 werd echter bekendgemaakt dat je vanaf dat jaar niet meer bij RTL, maar wel bij de nieuwe streamingdienst Viaplay onder andere naar alle wedstrijden van de World Series of Darts en PDC Darts zou kunnen kijken in het vervolg. Natuurlijk is hier ook de loting voor het WK Darts 2024 te zien. De uitzending start om 17:20 uur. Naast de loting zijn ook alle wedstrijden tijdens het mondiale dartskampioenschap er te zien, voorzien van Nederlands commentaar en inclusief voor- en nabeschouwingen.

Met het lidmaatschap bij Viaplay krijg je buiten darts ook toegang tot een aanbod van Formule 1, voetbalcompetities als de Premier League en Bundesliga, films & series en nog veel meer. De dienst kun je via je tv kijken en staan er apps op verschillende apparaten.

Meer informatie

CompetitieLoting WK Darts 2024
SportDarts
DatumMaandag 27 november 2023
Locatie🇬🇧 Engeland

Afbeelding ter illustratie

Manuela Al
Manuela studeerde Media, Informatie en Communicatie aan de Hogeschool van Amsterdam. Naast schrijven houdt ze van alles wat met sport te maken heeft en is ze graag creatief bezig. Ook is ze veel op het voetbalveld te vinden om met haar team zoveel mogelijk wedstrijden te winnen.