Europa League loting (knockout playoffs): live kijken tv en online | Maandag 18 december 2023

Na de groepsfase van de Europa League stromen de groepswinnaars direct door naar de achtste finales van het toernooi. Voor de nummers twee is het echter nog spannend. Zij nemen het namelijk op tegen de nummers drie uit de Champions League. Veel sportliefhebbers vragen zich dan ook af waar ze de loting van de knock-out play-offs voor de Europa League 2024 op tv en online kijken kunnen op maandag 18 december 2023. Na deze ronde weten we welke teams zich nog meer mogen voorbereiden op de achtste finales in maart. In dit artikel geven wij aan of de loting op het moment van schrijven te bekijken is op streamingdiensten zoals NetflixAmazon Prime Videodiscovery+Disney+HBO MaxNLZIETVideolandViaplay of dat streaming op een ander video on demand-platform mogelijk is. Daarnaast lees je welke televisiezender de Europa League-loting eventueel ook vertoont.

Waar kan ik de loting voor de knock-out play-offs van de Europa League 2023/24 online kijken op maandag 18 december 2023?

Er zijn nogal wat streamingdiensten in Nederland en sinds een paar jaar worden daar naast films en series ook vaak sportuitzendingen vertoond. Zo ook in het geval van grote voetbalwedstrijden en lotingen voor Europese voetbalcompetities. Hieronder vind je precies hoe het zit met het streamen van de loting voor het nieuwe seizoen van de Europa League per videodienst in Nederland.

ESPN➡️ Bekijk meteen de Europa League-loting voor de knock-out play-offs 2024 via ESPN 1 bij Canal Digitaal. Naast de loting maakt de TV App het mogelijk om geen moment van alle wedstrijden tijdens de Europa League te missen, omdat je hier ESPN Compleet zonder aanvullende kosten kunt kijken binnen elk basispakket. Je betaalt bovendien €0,00 voor de eerste week.
Ziggo Je vindt hier standaard één gratis zender met een selectie van wedstrijden en programma’s. Voor extra kanalen kun je ESPN Compleet erbij aanschaffen. Je kijkt nu 6 maanden met 50% korting. 👉 Bekijk nu ESPN bij Ziggo.
KPN Ook bij deze provider krijg je één gratis zender, maar heb je voor de extra drie kanalen het totale pakket ESPN Compleet nodig. Nu met tot €12,50 combinatiekorting per maand. 👉 Bekijk nu ESPN bij KPN.
⛔️ Disney+Ook Disney’s videodienst heeft geen mogelijkheid om naar voetbal te kijken op het moment van schrijven.
⛔️ ESPNVia de vier zenders en het online platform van ESPN kun je onder andere kijken naar voetbal uit de Eredivisie en nog veel meer sport, maar de loting voor de knock-out play-offs van de Europa League is niet in het aanbod opgenomen.
⛔️ HBO MaxMomenteel kun je geen sport kijken bij HBO Max in Nederland.
⛔️ NetflixBij Netflix kun je de Europa League-loting jammer genoeg niet zien.
⛔️ Prime VideoPrime Video, de streamingdienst van Amazon, biedt momenteel geen eigen sportabonnementen met voetbal aan in Nederland.
⛔️ ViaplayIn het aanbod van Viaplay vind je veel sport terug, waaronder Formule 1hockeydarts, Premier League– en Bundesliga-voetbal, maar momenteel is de loting voor de Europa League er niet te zien.
⛔️ VideolandSportuitzendingen uit de voetbalwereld worden door Videoland niet in het aanbod van de streamingdienst opgenomen.

Tv-zenders die de loting voor de knock-out play-offs van de Europa League uitzenden

Hoewel Ziggo Sport de rechten van de Champions League-loting in handen heeft, is ESPN op dit moment de enige partij die de loting voor de knock-out play-offs van de Europa League op het programma heeft staan. De meeste kanalen van deze sportzender zijn doorgaans betaald bij providers, maar via Canal Digitaal kun je gratis ESPN kijken tijdens je eerste week omdat alle vier de kanalen standaard in elk pakket zitten. Je kijkt dan live en terug naar alle sportwedstrijden bij ESPN 1, 2, 3 én 4, bekroonde films & series, 60+ tv-zenders en meer.

De loting wordt op maandag 18 december 2023 om 13:00 uur uitgezonden via de hoofdzender van ESPN, ook bekend als ESPN 1. Via de sportkanalen kijk je naast de loting van de knock-out play-offs ook de wedstrijden tijdens het nieuwe Europa League-seizoen van 2023/24.

Meer informatie over de loting voor de Europa League 2023/24

De groepsfase van de Europa League bestaat uit zes speelrondes. De eerste wedstrijden werden in september gespeeld. Op 14 december staan de laatste duels op de planning. Van alle acht poules stromen de groepswinnaars direct door naar de achtste finales in maart 2024. De nummers twee gaan echter door naar de knock-out play-offs. Daar nemen zij het op tegen de acht nummers drie uit de groepsfase van de Champions League.

Na de winterstop staan in februari de knock-out play-offs op het programma. Alle nummers twee uit de Europa League komen in pot 1 terecht. De nummers drie uit de Champions League worden willekeurig in pot 2 geplaatst. Clubs uit hetzelfde land kunnen elkaar niet treffen. Ook spelen alle nummers twee uit de Europa League eerst de uitwedstrijd.

CompetitieLoting knock-out play-offs Europa League
SportVoetbal
DatumMaandag 18 december 2023
LocatieHouse of European Football in Nyon (🇨🇭 Zwitserland)

Afbeelding ter illustratie

Manuela Al
Manuela studeerde Media, Informatie en Communicatie aan de Hogeschool van Amsterdam. Naast schrijven houdt ze van alles wat met sport te maken heeft en is ze graag creatief bezig. Ook is ze veel op het voetbalveld te vinden om met haar team zoveel mogelijk wedstrijden te winnen.