Loting groepsfase Europa League 2023/24: live kijken op tv en online | Vrijdag 1 september

Nog héél even geduld, maar dan weten we welke teams we aankomend seizoen gaan terugzien in de groepsfase van de Europa League. Zo speelt Ajax vanavond zijn laatste play-off wedstrijd, waarin het team zich definitief veilig kan spelen voor de Europese competitie. Veel sportliefhebbers vragen zich dan ook af waar ze de loting van de groepsfase voor de Europa League 2024 op tv en online kijken kunnen op vrijdag 1 september 2023 (om 13:00 uur Nederlandse tijd). Hoewel de Amsterdammers op bezoek bij Ludogorets met de indrukwekkende uitslag van 1-4 wisten te winnen, is het nog even billenknijpen of ze zich na de return in Amsterdam definitief hebben geplaatst. In dit artikel geven wij aan of de loting op het moment van schrijven te bekijken is op streamingdiensten zoals NetflixAmazon Prime Videodiscovery+Disney+HBO MaxNLZIETVideolandViaplay of dat streaming op een ander video on demand-platform mogelijk is. Daarnaast leest je welke televisiezender de Europa League-loting eventueel ook vertoont.

Waar kan ik de loting voor de groepsfase van de Europa League 2023/24 online kijken op vrijdag 1 september?

Er zijn nogal wat streamingdiensten in Nederland en sinds een paar jaar worden daar naast films en series ook vaak sportuitzendingen vertoond. Zo ook in het geval van grote voetbalwedstrijden en lotingen voor Europese voetbalcompetities. Hieronder vind je precies hoe het zit met het streamen van de loting voor het nieuwe seizoen van de Europa League per videodienst in Nederland. Dit evenement vindt plaats in het Grimaldi Forum in Monaco. Ook hebben we overigens alle data en informatie over de lotingen voor de Europa- en Conference League op een rij gezet, zodat je helemaal op de hoogte bent van alle Nederlandse clubs die volgend seizoen meespelen op het Europese voetbalpodium.

ESPN➡️ Bekijk meteen de Europa League-loting 2024 via ESPN 1 bij Canal Digitaal. Naast de loting maakt de TV App het mogelijk om geen moment van alle wedstrijden tijdens de Europa League te missen, omdat je hier ESPN Compleet zonder aanvullende kosten kunt kijken binnen elk basispakket. Je betaalt bovendien €0,00 voor de eerste week.
Ziggo Je vindt hier standaard één gratis zender met een selectie van wedstrijden en programma’s. Voor extra kanalen kun je ESPN Compleet erbij aanschaffen. Je kijkt nu 6 maanden met 50% korting. 👉 Bekijk nu ESPN bij Ziggo.
KPNOok bij deze provider krijg je één gratis zender, maar heb je voor de extra drie kanalen het totale pakket ESPN Compleet nodig. Nu met tot €12,50 combinatiekorting per maand. 👉 Bekijk nu ESPN bij KPN.
⛔️ Disney+Ook Disney’s videodienst heeft geen mogelijkheid om naar voetbal te kijken op het moment van schrijven.
⛔️ ESPNVia de vier zenders en het online platform van ESPN kun je onder andere kijken naar voetbal uit de Eredivisie en nog veel meer sport, maar de loting voor de groepsfase van de Europa League is niet in het aanbod opgenomen.
⛔️ HBO MaxMomenteel kun je geen sport kijken bij HBO Max in Nederland.
⛔️ NetflixBij Netflix kun je de Europa League-loting jammer genoeg niet zien.
⛔️ Prime VideoPrime Video, de streamingdienst van Amazon, biedt momenteel geen eigen sportabonnementen met voetbal aan in Nederland.
⛔️ ViaplayIn het aanbod van Viaplay vind je veel sport terug, waaronder Formule 1hockeydarts, Premier League– en Bundesliga-voetbal, maar momenteel is de loting voor de Europa League er niet te zien.
⛔️ VideolandSportuitzendingen uit de voetbalwereld worden door Videoland niet in het aanbod van de streamingdienst opgenomen.

Tv-zenders die de loting voor de groepsfase van de Europa League uitzenden

Hoewel Ziggo Sport de rechten van de Champions League-loting in handen heeft, is ESPN op dit moment de enige partij die de loting voor de groepsfase van de Europa League op het programma heeft staan. De meeste kanalen van deze sportzender zijn doorgaans betaald bij providers, maar via Canal Digitaal kun je gratis ESPN kijken tijdens je eerste week omdat alle vier de kanalen standaard in elk pakket zitten. Je kijkt dan live en terug naar alle sportwedstrijden bij ESPN 1, 2, 3 én 4, bekroonde films & series, 60+ tv-zenders en meer.

De loting wordt op vrijdag 1 september 2023 om 13:00 uur Nederlandse tijd uitgezonden via de hoofdzender van ESPN, ook bekend als ESPN 1. Via de sportkanalen kijk je naast de loting van de groepsfase ook de wedstrijden tijdens het nieuwe Europa League-seizoen van 2023/24.

Alle wedstrijden van Ajax in de Europa League in 2023-24 volgen op tv en met online live stream

Ajax is het enige deelnemende team uit Nederland tijdens de Europa League dit jaar. De Amsterdammers moesten echter eerst een ronde overleven in de play-offs, voordat zij de groepsfase van het Europese toernooi zouden bereiken. De ploeg van Maurice Steijn nam het vorige week in de eerste wedstrijd op tegen het Bulgaarse Ludogorets. Het duel werd met 1-4 gewonnen, waardoor het team vol zelfvertrouwen de tweede match tegemoetziet. Ajax heeft zich dus zo goed als zeker geplaatst voor de groepsfase, waardoor het vrijdag 1 september waarschijnlijk spannend wordt welke tegenstanders de club treft in de volgende ronde.

De uitzendrechten van de Europa League zijn in handen van meerdere partijen in het Nederlandse streaminglandschap, waardoor het per keer verschilt waar je welke partij kunt volgen. Verder speelden vanaf het begin van het seizoen ook Feyenoord en PSV (Champions League) en AZ en FC Twente (Conference League) dit jaar Europees voetbal. Op de sportpagina van Streamwijzer vind je welke wedstrijden waar online te zien zijn met een live stream, maar ook bij welke zender ze op tv worden uitgezonden.

CompetitieLoting groepsfase Europa League
SportVoetbal
DatumVrijdag 1 september
LocatieGrimaldi Forum, Monaco

Afbeelding ter illustratie

Manuela studeerde Media, Informatie en Communicatie aan de Hogeschool van Amsterdam. Naast schrijven houdt ze van alles wat met sport te maken heeft en is ze graag creatief bezig. Ook is ze veel op het voetbalveld te vinden om met haar team zoveel mogelijk wedstrijden te winnen.