Loting groepsfase Conference League 2023/24: live kijken op tv en online | Vrijdag 1 september

Na de loting van de Champions League weten we ook bijna welke teams we aankomend seizoen gaan terugzien in de groepsfase van de Conference League. Zo spelen AZ en FC Twente vanavond de laatste play-off wedstrijd, waarin ze zich nog kunnen plaatsen voor de Europese competitie. Veel sportliefhebbers vragen zich dan ook af waar ze de loting van de groepsfase voor de Conference League 2024 op tv en online kijken kunnen op vrijdag 1 september 2023 om 14:30 uur Nederlandse tijd. In dit artikel geven wij aan of de loting op het moment van schrijven te bekijken is op streamingdiensten zoals NetflixAmazon Prime Videodiscovery+Disney+HBO MaxNLZIETVideolandViaplay of dat streaming op een ander video on demand-platform mogelijk is. Daarnaast leest je welke televisiezender de Conference League-loting eventueel ook vertoont.

Waar kan ik de loting voor de groepsfase van de Conference League 2023/24 (op vrijdag 1 september) online kijken?

Er zijn nogal wat streamingdiensten in Nederland en sinds een paar jaar worden daar naast films en series ook vaak sportuitzendingen vertoond. Zo ook in het geval van grote voetbalwedstrijden en lotingen voor Europese voetbalcompetities. Hieronder vind je precies hoe het zit met het streamen van de loting voor het nieuwe seizoen van de Conference League per videodienst in Nederland. Dit evenement vindt plaats in het Grimaldi Forum in Monaco. Ook hebben we trouwens alle data en informatie over de lotingen voor de Europa- en Conference League op een rij gezet, zodat je helemaal op de hoogte bent van alle Nederlandse clubs die volgend seizoen meespelen op het Europese voetbalpodium.

ESPN➡️ Bekijk meteen de Conference League-loting 2023/24 via ESPN 1 bij Canal Digitaal. Naast de loting maakt de TV App het mogelijk om geen moment van alle wedstrijden tijdens de Conference League te missen, omdat je hier ESPN Compleet zonder aanvullende kosten kunt kijken binnen elk basispakket. Je betaalt bovendien €0,00 voor de eerste week.
Ziggo Je vindt hier standaard één gratis zender met een selectie van wedstrijden en programma’s. Voor extra kanalen kun je ESPN Compleet erbij aanschaffen. Je kijkt nu 6 maanden met 50% korting. 👉 Bekijk nu ESPN bij Ziggo.
KPNOok bij deze provider krijg je één gratis zender, maar heb je voor de extra drie kanalen het totale pakket ESPN Compleet nodig. Nu met tot €12,50 combinatiekorting per maand. 👉 Bekijk nu ESPN bij KPN.
⛔️ Amazon Prime VideoPrime Video, de streamingdienst van Amazon, biedt momenteel geen eigen sportabonnementen met voetbalwedstrijden aan in Nederland.
⛔️ Disney+Ook Disney’s videodienst heeft geen mogelijkheid om naar voetbal te kijken op het moment van schrijven.
⛔️ ESPNVia de vier zenders en het online platform van ESPN kun je onder andere kijken naar voetbal uit de Eredivisie en nog veel meer sport, maar de loting voor de groepsfase van de Conference League is niet in het aanbod opgenomen.
⛔️ HBO MaxMomenteel kun je geen sport kijken bij HBO Max in Nederland.
⛔️ NetflixBij Netflix kun je de Conference League-loting jammer genoeg niet zien.
⛔️ ViaplayIn het aanbod van Viaplay vind je veel sport terug, waaronder Formule 1hockeydarts, Premier League– en Bundesliga-voetbal, maar momenteel is de loting voor de Conference League er niet te zien.
⛔️ VideolandSportuitzendingen uit de voetbalwereld worden door Videoland niet in het aanbod van de streamingdienst opgenomen.

Tv-zenders die de loting voor de groepsfase van de Conference League uitzenden

Hoewel Ziggo Sport de rechten van de Champions League-loting in handen heeft, is ESPN op dit moment de enige partij die de loting voor de groepsfase van de Conference League op het programma heeft staan. De meeste kanalen van deze sportzender zijn doorgaans betaald bij providers, maar via Canal Digitaal kun je gratis ESPN kijken tijdens je eerste week omdat alle vier de kanalen standaard in elk pakket zitten. Je kijkt dan live en terug naar alle sportwedstrijden bij ESPN 1, 2, 3 én 4, bekroonde films & series, 60+ tv-zenders en meer.

De loting wordt op vrijdag 1 september 2023 om 14:30 uur Nederlandse tijd uitgezonden via deze sportzender, om precies te zijn bij ESPN 1 (op het hoofdkanaal). Via de sportkanalen kijk je naast de loting van de groepsfase ook de wedstrijden tijdens het nieuwe Conference League-seizoen van 2023/24.

Alle Nederlandse clubs in de Conference League ’24 volgen op tv en met online live stream

Dit seizoen strijden AZ en FC Twente voor een plekje in de groepsfase van de Conference League. De ploeg uit Alkmaar startte in de derde voorronde tegen Santa Coloma en heeft dus alleen nog de laatste play-off tegen SK Brann te gaan. Tijdens de thuiswedstrijd werd het 1-1, waardoor beide teams nog volop kans maken op het bereiken van de Europa Conference League. Vorig seizoen haalde de ploeg van Pascal Jansen de halve finales van het eindtoernooi. AZ zal er dus op gebrand zijn om ook dit jaar om te zetten in een succes.

Voor FC Twente ziet het er iets minder rooskleurig uit. Het team wist in de tweede en derde voorronde nog van tegenstanders Hammarby IF en Riga FC te winnen, maar lijkt te struikelen tijdens de play-offs op de Turkse club Fenerbahçe SK. De uitwedstrijd werd met 5-1 verloren, waardoor de Twentenaren alles op alles moeten zetten om de return in eigen land te laten slagen.

De uitzendrechten van de Conference League zijn in handen van meerdere partijen in het Nederlandse streaminglandschap, waardoor het per keer verschilt waar je welke partij kunt volgen. Op de sportpagina van Streamwijzer vind je welke wedstrijden waar online te zien zijn met een live stream, maar ook bij welke zender ze op tv worden uitgezonden.

CompetitieLoting groepsfase Conference League
SportVoetbal
DatumVrijdag 1 september
LocatieGrimaldi Forum, Monaco

Afbeelding ter illustratie

Manuela studeerde Media, Informatie en Communicatie aan de Hogeschool van Amsterdam. Naast schrijven houdt ze van alles wat met sport te maken heeft en is ze graag creatief bezig. Ook is ze veel op het voetbalveld te vinden om met haar team zoveel mogelijk wedstrijden te winnen.