Champions League-loting (achtste finales): live kijken op tv en online | Maandag 18 december 2023

Na de wedstrijden uit de groepsfase, is het in februari 2024 tijd voor de volgende ronde van het miljoenenbal. Veel sportliefhebbers vragen zich dan ook af waar ze de loting van de achtste finales voor de Champions League 2024 op tv en online kijken kunnen op maandag 18 december 2023. De twee beste teams uit iedere poule ‘overwinteren’ en stromen door naar de volgende fase van het toernooi. Alle nummers drie moeten genoegen nemen met de Europa League. In dit artikel geven wij aan of de loting op het moment van schrijven te bekijken is op streamingdiensten zoals NetflixAmazon Prime Videodiscovery+Disney+HBO MaxNLZIETVideolandViaplay of dat streaming op een ander video on demand-platform mogelijk is. Daarnaast lees je welke televisiezender de Champions League-loting eventueel ook vertoont.

Waar kan ik de loting voor de achtste finales van de Champions League 2023/24 (op maandag 18 december 2023) online kijken?

Er zijn nogal wat streamingdiensten in Nederland en sinds een paar jaar worden daar naast films en series ook vaak sportuitzendingen vertoond. Zo ook in het geval van grote voetbalwedstrijden en lotingen voor Europese voetbalcompetities. Hieronder vind je precies hoe het zit met het streamen van de loting voor de achtste finales van de Champions League per videodienst in Nederland.

✅ Ziggo Sport ➡️ Ga meteen naar de Champions League-loting voor de achtste finales bij Ziggo Sport. Deze streamingdienst zendt naast de loting voor de achtste finales ook de wedstrijden tijdens het nieuwe Champions League-seizoen uit. Behalve deze matches heeft de oranje provider ook de uitzendrechten in handen van de Spaanse La Liga, Italiaanse Serie A, Copa del Rey, FA Cup, Nations League en alle duels tijdens de WK kwalificatie van het Nederlands elftal. In de programmagids vind je precies wanneer welke wedstrijd via welk kanaal te zien is. Deze zenders zijn ook beschikbaar via andere providers als KPNOdido en Canal Digitaal.
⛔️ Amazon Prime VideoPrime Video, de streamingdienst van Amazon, biedt momenteel geen eigen sportabonnementen met voetbal aan in Nederland.
⛔️ Disney+Ook Disney’s videodienst heeft geen mogelijkheid om naar voetbal te kijken op het moment van schrijven.
⛔️ ESPNVia de vier zenders en het online platform van ESPN kun je onder andere kijken naar voetbal uit de Eredivisie en nog veel meer sport, maar de loting voor de achtste finales van de Champions League is niet in het aanbod opgenomen.
⛔️ HBO MaxMomenteel kun je geen sport kijken bij HBO Max in Nederland.
⛔️ NetflixBij Netflix kun je de Champions League-loting jammer genoeg niet zien.
⛔️ ViaplayIn het aanbod van Viaplay vind je veel sport terug, waaronder Formule 1hockeydarts, Premier League– en Bundesliga-voetbal, maar momenteel is de loting voor de Champions League er niet te zien.
⛔️ VideolandSportuitzendingen uit de voetbalwereld worden door Videoland niet in het aanbod van de streamingdienst opgenomen.

Tv-zenders die de loting voor de achtste finales van de Champions League uitzenden

Op dit moment is Ziggo Sport de enige dienst die de loting voor de achtste finales van de Champions League op het programma heeft staan. Deze zender is te ontvangen via kanaal 14. De loting wordt op maandag 18 december 2023 om 12:00 uur Nederlandse tijd uitgezonden via deze provider. Via de sportkanalen van Ziggo Sport vind je naast de loting van de achtste finales voor het miljoenenbal ook de wedstrijden tijdens het nieuwe Champions League 2023/24 seizoen.

Ook andere populaire voetbalcompetities zijn hier te zien, zoals de Spaanse La Liga, Italiaanse Serie A, Turkse Süper Lig, Franse Ligue 1 en de Belgische Jupiler Pro League er te zien. Naast voetbal kijk je bijvoorbeeld ook naar alle races uit de Formule E en MotoGP. Net als dat je het hele jaar door tennis kunt volgen, waaronder alle ATP 1000- en 500-toernooien en natuurlijk de Grand Slams zoals Wimbledon en Roland Garros. Ook zie je hier matches uit de Volleyball Nations League en volg je de volleybaldames- en heren tijdens het EK Volleybal 2023. Net als alle internationale wedstrijden van ‘onze’ Oranje handballers, de European en PGA golf tours en alle 14 rondes van de Diamond League atletiekwedstrijden.

→ Bekijk hier op de officiële website van Ziggo de verschillende pakketten met de huidige acties ✅

Meer informatie

De groepsfase van de Champions League bestaat uit zes speelrondes. De eerste wedstrijden werden in september gespeeld. Op 13 december staan de laatste duels op de planning. Van alle acht poules stromen de twee beste teams door naar de knock-outfase van het toernooi. Alle nummers drie gaan door naar de Europa League. Het is dus noodzakelijk om zo veel mogelijk punten bij elkaar te voetballen, om zo te ‘overwinteren’ op het Europese voetbalpodium.

Na de winterstop staan in februari de achtste finales op het programma. De loting hiervoor vindt plaats op maandag 18 december 2023 om 12:00 uur in Nyon. Alle groepswinnaars treffen bij de volgende ronde een team dat op de tweede plek is geëindigd. Ook kunnen clubs die eerder tegen elkaar hebben gespeeld in de groepsfase én teams uit hetzelfde land elkaar niet loten. Stel dat FC Barcelona eerste wordt in poule H. Dan kan het zijn collega’s uit La Liga en bijvoorbeeld groepswinnaar Manchester City niet treffen. Ook spelen alle groepswinnaars eerst de uitwedstrijd.

CompetitieLoting achtste finales Champions League
SportVoetbal
DatumMaandag 18 december 2023
Locatie🇨🇭 House of European Football in Nyon, Zwitserland

Afbeelding ter illustratie

Manuela Al
Manuela studeerde Media, Informatie en Communicatie aan de Hogeschool van Amsterdam. Naast schrijven houdt ze van alles wat met sport te maken heeft en is ze graag creatief bezig. Ook is ze veel op het voetbalveld te vinden om met haar team zoveel mogelijk wedstrijden te winnen.