Komt de Lord of the Rings-serie ‘The Rings of Power’ op Netflix?

Abonnees van streamingdiensten in Nederland kunnen er de afgelopen weken bijna niet aan zijn ontkomen: overal hebben serieliefhebbers het over de langverwachte release van de serie The Lord of the Rings: The Rings of Power. Streamers die enkel een abonnement bij marktleider Netflix in Nederland hebben, vragen zich nog vaak af: komt ‘The Lord of the Rings: The Rings of Power’ op Netflix? En is de serie momenteel op een andere streamingdienst te bekijken? Wij helpen je een handje.

Ga nu naar Amazon Prime Video en kijk 30 dagen gratis naar alle films en series op de streamingdienst ✅

Komt of staat de serie ‘The Lord of the Rings: The Rings of Power’ op Netflix?

Bij de lancering van elke grote serie vragen liefhebbers zich af of de marktleider van de streamingdiensten—Netflix—ook de uitzendrechten in handen zal krijgen. De videodienst heeft een selectie van eigen Originals en koopt daarnaast soms van studio’s rechten aan om grote titels als Spider-Man: No Way Home (2021) of Manifest (4 seizoenen) te mogen vertonen.

Bij de Lord of the Rings-serie ‘The Rings of Power’ zit dit echter anders. Amazon heeft namelijk de rechten gekocht om van de welbekende magische wereld een eigen Original-serie te maken. Daarmee kiest het bedrijf ervoor om de uitzendrechten exclusief bij haar eigen videodienst Amazon Prime Video te houden, omdat ze met hun eigen grote titels graag abonnees naar de streamingdienst trekken. De kans dat de LOTR-reeks dus aan het aanbod van Netflix toegevoegd zal worden, is jammer genoeg minimaal.

⛔️ Bij Netflix kun je deze serie niet zien, omdat het een Original serie van Amazon is. Daardoor is hij sinds de releasedatum van 2 september 2022 te zien op Amazon Prime Video in Nederland.

Lord of the Rings-serie ‘The Rings of Power’ online kijken vanuit Nederland

✅ Amazon Prime Video: Bekijk direct The Lord of the Rings: The Rings of Power bij Amazon Prime Video in Nederland. Alle afleveringen van de serie zijn exclusief op dit video on demand-platform te zien.

Boeken en films uit de wereld van LOTR zijn online verkrijgbaar

Uiteraard kun je er ook voor kiezen om hiernaast naar alle voorgaande films te kijken. Zo stream je de trilogie van The Lord of the Rings onder andere hier bij HBO Max, maar zijn de films ook bij Amazons streamingdienst Prime Video te zien. Daar zijn overigens ook de The Hobbit-films te zien. Verder kun je ook zonder abonnement hier alle LOTR-films (+ extended editions) bij Pathé Thuis kijken. Als je je nu gratis aanmeldt, dan kijk je je eerste film met tot 60% korting.

Naast de films heb je natuurlijk ook de bekende boeken van J.R.R. Tolkien om nog te lezen. De boeken The Hobbit (De Hobbit), The Fellowship of the Ring (De Reisgenoten), The Two Towers (De Twee Torens) en The Return of the King (De Terugkeer van de Koning) vertellen het verhaal dat we ook uit de films kennen.

→ De boeken van J.R.R. Tolkien bestel je hier bij Bol.com of hier bij Amazon.nl 📕