Netflix-film ‘Loin du Périph’ (2022) met ‘Lupin’-ster Omar Sy wereldwijde hit

De gloednieuwe Netflix Original Loin du Périph (in het Engels The Takedown) is momenteel de best bekeken film van de streamingdienst, zowel in Nederland als wereldwijd. Omar Sy, die met zijn rol in Lupin al verantwoordelijk was voor een echte kaskraker, heeft hiermee alweer een globale hit te pakken.

‘Loin du Périph’ best bekeken film op Netflix wereldwijd

Er zijn bijna geen landen waarin Loin du Périph / The Takedown, een actiekomedie die ruim een week geleden op Netflix gelanceerd werd, níét in de top 10 van best bekeken films verschijnt. In Nederland staat de film al sinds 7 mei op de eerste plaats. Ondanks dat de Netflix Original matig ontvangen werd bij critici, met een score van 41% op beoordelingswebsite Rotten Tomatoes, en ook de kijkers kritisch reageren, is de film dus nog steeds mateloos populair.

Het verhaal gaat over twee agenten, Ousmane Diakhité (Omar Sy) en François Monge (Laurent Lafitte), die na tien jaar herenigd worden voor een nieuw onderzoek. Wat begint als een eenvoudige drugsdeal eindigt in een grote criminele zaak, in een politiek en sociaal verdeelde Franse stad. De actiekomedie is een vervolg op het in 2012 uitgebrachte De l’Autre Côté du Périph, een film die je overigens niet op Netflix kunt vinden (maar wel hier kunt kijken bij het video on demand-platform Pathé Thuis). De regisseur is Louis Leterrier, die ook grote films als The Transporter (2002) en Now You See Me (2013) naar het witte doek bracht. Nieuwsgierig geworden? Hieronder bekijk je de trailer en hier bij Netflix is de film te zien voor abonnees.

Omar Sy alweer verantwoordelijk voor Netflix-hit

Omar Sy heeft met Loin du Périph alweer een Netflix-hit te pakken. De acteur, die bekend werd door zijn meesterlijke rol in Intouchables (2011), kennen we natuurlijk allemaal van de serie Lupin. Deze eerste Franse Netflix Original is een echte hit en was in 2021 zelfs de best bekeken nieuwe serie van Netflix.

Hoewel de 44-jarige Omar Sy met zijn eerdere films zijn sporen natuurlijk al ruimschoots verdiend had, raakte zijn carrière na zijn rol als Assane Diop in Lupin in een stroomversnelling. De acteur tekende vorig jaar een meerjarig contract bij Netflix en gaat, als producent en als acteur, aan de slag met verschillende films en series. The Takedown was zijn eerste project, maar in de toekomst kunnen we dus meer producties verwachten. Ook komt het derde seizoen van Lupin eraan, al is de releasedatum nu nog niet bekend. We kunnen de komende jaren dus nog veel vaker gaan genieten van deze steengoede acteur.

Andere nieuwe films op de streamingdienst

Naast de zeer populaire Netflix Original The Takedown verschenen er in mei nog diverse andere films op de streamingdienst. Bekijk ons overzicht van nieuwe films en series op Netflix in mei 2022 om snel te zien welke nieuwe producties je nog meer op de videodienst kunt vinden. En houd onze social-media kanalen en nieuwsbrief in de gaten om altijd op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes rondom de nieuwste releases.


Synopsis: Netflix

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.