Komt er een ‘Locke & Key’ seizoen 4 op Netflix?

Op 10 augustus 2022 verscheen er een gloednieuwe seizoen van de populaire serie Locke & Key op Netflix. Sinds deze 8 afleveringen allemaal tegelijkertijd gelanceerd werden, krijgen we veel vragen over een eventueel vervolg. Ben jij nou ook benieuwd of de avonturen van de familie Locke al voorbij zijn? Lees dan verder om het antwoord te vinden op de vraag: komt er een Locke & Key seizoen 4?

Komt er een ‘Locke & Key’ seizoen 4?

We hebben helaas slecht nieuws voor de fans van Locke & Key, want het derde seizoen is het laatste. Er komt dus geen vierde seizoen. Dit maakte Netflix in april van dit jaar bekend met behulp van een tweet. Hierin schreven de uitvoerend producenten Carlton Cuse en Meredith Averill het volgende:

“Toen we begonnen met het maken van de serie, voelden we al dat drie seizoenen de ideale lengte was om het verhaal van de familie Locke en hun Keyhouse-avonturen tot een bevredigend einde te brengen. Als verhalenvertellers zijn we dankbaar dat we de kans hebben gekregen om onze versie van het ongelofelijke verhaal van Joe Hill en Gabriel Rodriquez precies zo te vertellen als we wilden. We houden de magische sleutels echter voor ons eigen persoonlijke gebruik.” *
– Carlton Cuse en Meredith Averill

Waar gaat het verhaal van ‘Locke & Key’ over?

Nadat hun vader onder mysterieuze omstandigheden is vermoord, verhuizen de overgebleven gezinsleden van de familie Locke – drie broers en zussen en hun moeder – naar hun voorouderlijk huis, Keyhouse. Ze ontdekken dat het vol staat met magische sleutels die mogelijk verband houden met de dood van hun vader. Terwijl de Locke-kinderen de verschillende sleutels en hun unieke krachten verkennen, ontwaakt een mysterieuze demon – die er alles aan doet om ze te stelen.

TitelLocke & Key
Jaar2020-2022
SoortSerie
Duur3 seizoenen
TaalEngels
CategorieDrama, Fantasy, Horror
IMDb7,4 uit 77.000 stemmen
MakersMeredith Averill, Carlton Cuse, Aron Eli Coleite
CastDarby Stanchfield, Connor Jessup, Emilia Jones
KijkenHier bij Netflix

Synopsis: Netflix

* Originele tekst in het Engels: “Once we began working on the series, we felt three seasons was the ideal length to bring the story of the Locke family and their Keyhouse adventures to a satisfying conclusion. As storyteller, we are grateful that we had the opportunity to tell our version of Joe Hill and Gabriel Rodriguez’s incredible story exactly the way we wanted. We’re keeping the magical keys, though, for our own personal use.”

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.