Liverpool – Real Madrid | Finale Champions League 2022 | Live stream 28 mei 2022 om 21:00 uur online kijken

Het Europese miljoenenbal van de UEFA Champions League is alweer bijna ten einde. Zou je graag de finale tussen Liverpool – Real Madrid van zaterdag 28 mei 2022 om 21:00 uur willen kijken? In dit artikel vind je hoe je vanuit Nederland of het buitenland deze wedstrijd van de Champions League online kijken kunt. Dat kan met Nederlands commentaar, omdat hij wordt uitgezonden door Veronica, of anders met Engels commentaar op andere manieren. De wedstrijd wordt in het Stade de France gespeeld in de hoofdstad van Frankrijk: Parijs. De scheidsrechter is tevens een Frankman: Clément Turpin. Grote namen in de wedstrijd zijn onder andere de Nederlandse Virgil van Dijk, maar ook Mohamed Salah (beiden Liverpool) en Karim Benzema (Real Madrid).

Champions League-finale van 2022 online kijken: Liverpool – Real Madrid op zaterdag 28 mei 2022 om 21:00 uur vanuit Nederland

Op televisie wordt de finale van de Champions League 2022 uitgezonden door RTL 7. Inmiddels nemen echter steeds minder abonnees tv af, omdat het steeds gebruikelijker wordt om online naar je favoriete uitzendingen te kijken. De ene aanbieder zorgt ervoor dat er een goede online kijkomgeving is, de andere heeft dit minder hoog in de lijst van focuspunten staan.

De streamingdienst NLZIET is een samenwerking van de grote Nederlandse zendergroepen RTL, NPO en Talpa TV, waardoor je naar allerlei televisiekanalen online kunt kijken. Je kunt dit een maand lang gratis uitproberen. Dat is precies lang genoeg om heel wat toffe wedstrijden te bekijken. Aangezien ze op televisie bij RTL 7 worden uitgezonden, kun je ze bekijken. Check het via de links hieronder.

1. NLZIET: Bij de streamingdienst NLZIET is de Champions League 2021/2022 online live te bekijken en zelfs tot 7 dagen terug te kijken. Bekijk direct de Champions League-finale Liverpool – Real Madrid op NLZIET. Je kunt nu een maand gratis kijken.

2. Ziggo GO: Bij Ziggo’s online kijkplatform kun je ook live de wedstrijden van de Champions League 2021/2022 bekijken. Bekijk direct de Champions League op Ziggo GO.

⛔️ De wedstrijd zal niet te zien zijn in het aanbod van grote internationale film- en seriestreamingdiensten als Netflix, Disney+, HBO Max, Viaplay of Amazon Prime Video.

Vanuit het buitenland met een VPN naar de finale van de Champions League 2022 tussen Liverpool en Real Madrid kijken

Wordt de wedstrijd wel op de Nederlandse televisie uitgezonden maar woon of ben je in het buitenland (bijvoorbeeld op vakantie)? Dan kun je gelukkig alsnog naar Liverpool – Real Madrid tijdens de Champions League League-finale van 2022 kijken. Het stappenplan werkt dan vergelijkbaar met wanneer er geen Nederlandse televisie-uitzending van de wedstrijd is. Je hebt hiervoor een VPN (afkorting voor de term Virtual Private Network) nodig—vertaald een virtueel privé netwerk.

Het is een soort programmaatje wat je op je computer installeert dat ervoor zorgt dat gegevens worden versleuteld. Hierdoor wordt je online privacy en de veiligheid van je data gewaarborgd en is het mogelijk om een ander locatiesignaal van je apparaat af te geven dan de daadwerkelijke locatie waar je je bevindt. Neem een goede VPN (lees hier uitleg en tips) en begin direct met het streamen van de Champions League-finale van 2022 vanuit de locatie waar je je nu bevindt.

  1. Ga naar NordVPN of ga naar Surfshark (of een andere aanbieder) en neem een goede VPN vanaf slechts €2 per maand
  2. Zet je locatie via de app op Nederland
  3. Ga direct naar de Champions League-finale tussen Liverpool – Real Madrid bij NLZIET en begin met kijken. ⚽️

Hoe laat beginnen de uitzendingen op TV en op het internet?

Een selectie van wedstrijden van de Champions League 2021/2022 wordt uitgezonden op de televisiezender Veronica. Dit is vaak om 18:45 uur of om 21:00 uur Nederlandse tijd. Het laatste is het geval bij de finale. Op welk kanaal van je televisie deze zender te vinden is, zie je in het zenderoverzicht van de providers hieronder.

Nederlandse voetbalteams in de Champions League 2021/2022

De Nederlandse voetbalteams die in Europa uitkomen zijn Ajax (Champions League), PSV (Europa League) en Feyenoord, AZ en Vitesse (Conference League). Ajax zat in een groep met Sporting Portugal, Besiktas en Borussia Dortmund. PSV speelde tegen Real Sociedad, Sturm Graz en AS Monaco. Feyenoord moest het opnemen tegen Maccabi Haifa, Slavia Praag en Union Berlin, terwijl AZ streed tegen Randers, Jablonec en CFR Cluj. Ten slotte voetbalde Vitessa tegen NS Mura, Stade Rennes en Tottenham Hotspur.