Ook bij discovery+ kun je live tv kijken (en zo werkt het)

Steeds meer mensen doen aan cord-cutting: ze zeggen hun tv-abonnement op en kijken alleen nog maar online naar de televisie. Dit kan natuurlijk bij NLZIET, Videoland en andere streamingdiensten, maar wist je dat je ook bij discovery+ live tv kunt kijken? En dat je hier toegang hebt tot een aantal hele interessante zenders? In dit artikel vertellen we er alles over.

→ Je kunt nu 7 dagen gratis naar alle programma’s en exclusieve series op discovery+ kijken ✅

Live tv kijken bij discovery+: dit kun je allemaal zien

Op het video on demand-platform discovery+ zijn talloze tv-programma’s, realityshows en documentaires te vinden van wel 10 populaire tv-zenders, waaronder TLC, BBC, Animal Planet en Discovery Channel. Daarnaast is het ook mogelijk om hier live naar televisie te kijken. Dit doe je door op de website of in de app op ‘Nu & Straks’ te klikken. Vervolgens kun je kijken naar de live-uitzendingen van TLC, ID (Investigation Discovery) en—als je het Entertainment & Sport-abonnement hebt—ook twee Eurosport-kanalen.

Vooral de Eurosport-kanalen zijn een grote toevoeging, want hierdoor kun je via discovery+ kijken naar hele marathons, complete tennistoernooien en diverse andere sporten. Dit zijn bovendien allemaal kanalen die je bij geen enkele andere streamingdienst naast providers kunt vinden, dus ook niet bij NLZIET. Veel mensen die hun tv-abonnement opzeggen om alleen nog op deze manier tv te kijken, kunnen dus met discovery+ een aantal belangrijke zenders aan hun aanbod toevoegen.

Zo werkt het live tv kijken bij discovery+

  1. Open de app van discovery+ of ga naar de officiële website.
  2. Klik in het menu op ‘Nu & Straks’.
  3. Klik op het programma dat je wilt kijken. De live-uitzending start dan direct.

Wel goed om te weten: TLC en Investigation Discovery zijn inbegrepen bij het Entertainment-abonnement. Je kunt er ook voor kiezen om sport toe te voegen aan je abonnement en dus het Entertainment & Sport-abonnement af te sluiten. Zo zorg je ervoor dat je alle programma’s van de zender Eurosport live kunt kijken. Voor het Entertainment-abonnement betaal je €3,99 per maand, voor het Entertainment & Sport-abonnement €5,99 per maand. Een vergelijking tussen de twee soorten lidmaatschap vind je hier op de officiële website van discovery+.

Altijd op de hoogte blijven van discovery+?

Wil jij altijd op de hoogte blijven van het aanbod van discovery+? Dan kun je uiteraard onze website en social media-kanalen in de gaten houden of je inschrijven voor onze nieuwsbrief. Daarnaast is de Facebook-groep met abonnees misschien iets voor jou. Via de onderstaande pagina kun je kijktips uitwisselen met andere leden van de streamingdienst voor real-life entertainment.

Discovery+ in Nederland

Afbeelding ter illustratie

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.