Deze indrukwekkende dramaserie met David Tennant moet je zien

Sommige waargebeurde series vertellen zulke schokkende verhalen dat ze je alleen maar verbluft achter kunnen laten. Litvinenko op Viaplay is zo’n titel. De naam van de serie doet misschien wel een belletje rinkelen, want de Russische spion die deze naam droeg was in 2006 wereldnieuws. Zijn verhaal wordt verteld in de indrukwekkende vierdelige reeks.

Meld je nu aan bij Viaplay en krijg gratis F1 TV Pro in een lidmaatschap met alle sporten (Formule 1, darts, voetbal, etc.), films en series ✅

Waargebeurd verhaal over Russische spion in ‘Litvinenko’

In 2006 ging er een foto de wereld over van een doodzieke Russische spion in een Londens ziekenhuisbed. Alexander Litvinenko beweerde vergiftigd te zijn op bevel van Vladimir Poetin. Enkele dagen daarvoor dronk hij namelijk een kopje thee in een hotel dat polonium 210 bevatte, waardoor hij uiteindelijk kwam te overlijden. De dagen daarna moest hij twee Engelse rechercheurs te woord staan, die dus een moord onderzochten die nog niet écht gepleegd was, en bracht hij de rol van de Russische geheime dienst en Poetin aan het licht. Het onderzoek duurde uiteindelijk tot ver na zijn dood en werd pas in 2021 afgerond.

Dit heftige verhaal is verfilmd in de serie Litvinenko op Viaplay. In vier afleveringen zet vooral David Tennant (Doctor Who) een indrukkende rol neer. Hij speelt Alexander Litvinenko; zijn vrouw Marina wordt gespeeld door Margarita Levieva (The Lincoln Lawyer). De serie is gemaakt met volledige medewerking van de échte Marina. De complete reeks is nu te zien op Viaplay.

Nieuwe films en series op Viaplay in maart

Deze serie is al wat langer te streamen op Viaplay, maar ook in maart zijn er alweer een hoop nieuwe titels verschenen én kunnen we er nog een aantal verwachten. Benieuwd welke releases er op de planning staan? Ga naar het overzicht met nieuwe films en series op Viaplay per maand of bekijk wat er binnenkort naar de streamingdienst gaat komen. Verder houden we je hier natuurlijk ook altijd van op de hoogte via je mail en onze social media-kanalen.

📲 Let op: Wil jij op de hoogte blijven van het laatste nieuws en kijktips delen met andere liefhebbers van films en series? → Sluit je direct aan bij de Streamwijzer Community op WhatsApp 😎

Meer informatie over ‘Litvinenko’

Vierdelig drama gebaseerd op het ware verhaal van het politieonderzoek naar de vergiftiging van de Russische spion Alexander Litvinenko.

TitelLitvinenko
Jaar2022
SoortSerie
Duur1 seizoen
TaalEngels
CategorieDrama
IMDb7,3 uit 1.700 stemmen
RegisseurJim Field Smith
CastDavid Tennant, Margarita Levieva, Mark Bonnar, Neil Maskell, Barry Sloane, Daniel Ryan, Richard Pepper

Synopsis: Viaplay

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.