‘The Little Mermaid’ is vanmorgen verschenen op Disney+

De kleine zeemeermin is gearriveerd op Disney+ en klaar om je mee te slepen in haar magische avontuur. In mei verscheen de live-actionfilm The Little Mermaid op het witte doek, dus we hebben wel even geduld moeten hebben. Nu kun je hem eindelijk zonder aanvullende kosten streamen.

→ Meld je nu aan bij Disney+ en krijg ruim 16% korting om naar alle films en series van Pixar, Star, Marvel, National Geographic, Star Wars en Disney te kijken ✅

‘The Little Mermaid’ staat nu op Disney+

We wisten al heel lang dat The Little Mermaid naar Disney+ zou komen. De film is namelijk gemaakt door The Walt Disney Company. Gemiddeld duurt het 49 dagen voordat dit bedrijf hun bioscoopfilms online aanbiedt, maar met The Little Mermaid werd ons geduld iets meer op de proef gesteld. Het duurde nu namelijk maar liefst 105 dagen.

Gelukkig zijn die eindelijk verstreken en is de film op woensdag 6 september op het streamingplatform gearriveerd. Eerder verscheen hij ook al op TVOD-streamingdienst Pathé Thuis.

Hier gaat ‘The Little Mermaid’ over

Het bekende verhaal van de kleine zeemeermin gaat over Ariël, die nieuwsgierig is naar de wereld boven de zee, ondanks het verbod van haar vader. Tijdens een van haar uitstapjes wordt ze smoorverliefd op een prins. Ze moet flinke uitdagingen aangaan om dicht bij hem te zijn.

De liveaction-versie van The Little Mermaid is positief ontvangen door het publiek. Maar liefst 94% van de kijkers op Rotten Tomatoes raadt de film aan, en op IMDb krijgt de film een respectabele 7,2. Enkele van de acteurs in de film zijn Halle Bailey, bekend van grown-ish, Melissa McCarthy van Bridesmaids en Javier Bardem van Skyfall. Benieuwd? Hieronder bekijk je de eerste beelden.

The Little Mermaid | Official Trailer

Meer informatie over de film

The Little Mermaid is de liveactionversie van de veelvuldig geprezen animatieklassieker, die wordt geregisseerd door visionaire filmmaker Rob Marshall. De film vertelt het verhaal van Ariel, een prachtige en ondernemende jonge zeemeermin die graag op avontuur gaat. Ze is de jongste dochter van Koning Triton, maar ook de meest tegendraadse. Ariel wil dolgraag meer weten over de wereld buiten de zee en wanneer ze het land aan de oppervlakte bezoekt, valt ze als een blok voor de knappe Prins Eric. Ondanks dat haar vader haar verboden heeft om met mensen te praten, moet ze haar hart volgen. Ze maakt een deal met Ursula, de kwade zeeheks, waardoor Ariel de kans krijgt het leven op het land te ervaren. Maar deze deal blijkt niet alleen haar leven, maar ook haar vaders plek op de troon in gevaar te brengen.

TitelThe Little Mermaid
Jaar2023
SoortFilm
Duur2 uur en 15 minuten
TaalEngels
CategorieFamiliefilm
RegisseurRob Marshall
CastDaveed Diggs (Stem), Jonah Hauer-King, Halle Bailey, Noma Dumezweni, Akwafina (Stem), Melissa McCarthy

Synopsis: The Walt Disney Company

Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.