Alles van Lionsgate is te zien bij deze drie streamingdiensten

Films van de Marvel Studios gaan naar Disney+, producties van Warner Bros. komen op HBO Max en SkyShowtime is de nieuwe thuishaven van Universal Pictures. Maar wat gebeurt er eigenlijk met films en series van Lionsgate? Deze grote filmstudio kun je kennen van klassiekers als Twilight, American Pie en Dirty Dancing, maar ook van nieuwe series als The Serpent Queen en Dangerous Liaisons. Er zijn drie streamingdiensten waar je op dit moment terechtkunt voor al deze content, namelijk Viaplay, Canal+ Series en Amazon Prime Video. Hieronder vertellen we je er meer over.

Meld je nu aan bij Viaplay en krijg gratis F1 TV Pro in een lidmaatschap met alle sporten (Formule 1, darts, voetbal, etc.), films en series ✅

3x Streamingdiensten waar je films en series van Lionsgate vindt

Lionsgate, ook wel bekend als Lions Gate Entertainment Corporation, is een van de meest succesvolle film- en televisiedistributeurs van buiten de Verenigde Staten. Het bedrijf is namelijk afkomstig uit Canada. Deze filmstudio heeft dus veel te bieden, van echte klassiekers tot gloednieuwe toptitels, maar waar vind je al deze films en series in Nederland? Dat vragen veel streamers zich af. Hieronder hebben we de streamingdiensten die de content van Lionsgate aanbieden op een rijtje gezet. Een abonnement rechtstreeks bij Lionsgate+ afsluiten kan ook. Deze streamingdienst staat in Nederland echter nog wel in de kinderschoenen.

1. Lionsgate bij Viaplay

In februari 2022 werd bekendgemaakt dat nieuwe streamingdienst Viaplay een samenwerking met STARZPLAY had afgesloten. STARZPLAY is een onderdeel van STARZ, een televisienetwerk dat onder Lionsgate valt, en is inmiddels beter bekend als Lionsgate+. Dit nieuws betekende dus dat niet alleen STARZPLAY Originals naar de streamingdienst zouden komen, maar ook dat hier—bovenop het reguliere aanbod van de streamingdienst—films van Lionsgate te zien zouden zijn. Zonder extra kosten kan je hier dus series als Blindspotting en Gaslit (met Julia Roberts) bekijken, naast grote Lionsgate-films als Gangs of New York.

Bekijk hier alles van Lionsgate bij Viaplay 🎥

2. Lionsgate bij Canal+ Series

Canal+ Series is een streamingdienst van internet- en tv-aanbieder Canal Digitaal. Deze zit standaard inbegrepen bij je Bomvol-, Rijk- of Royaal-pakket. In het aanbod vind je niet alleen titels van Canal+ zelf, maar dus ook van BBC én Lionsgate+. Daarnaast krijg je hier standaard gratis ESPN Compleet bij, waardoor je alle Eredivisiewedstrijden en nog heel veel meer sport kunt kijken.

Bekijk hier alles van Lionsgate bij Canal+ Series 🤩

3. Lionsgate bij Amazon Prime Video

Een laatste mogelijkheid is om een aanvullend abonnement af te sluiten op streamingdienst Lionsgate+ via het video on demand-platform Amazon Prime Video. Hier kun je tot 25 november een lidmaatschap nemen waarvoor je gedurende de eerste drie maanden slechts €0,99 p/m betaalt, in plaats van de oorspronkelijke prijs van €4,99.

Bekijk hier alles van Lionsgate bij Amazon Prime Video 🎞️

Nieuwe films en series van Lionsgate

Naast de titels die nu op de drie videodiensten staan, verschijnen er ook regelmatig nieuwe Lionsgate-films of Lionsgate+ Orignal-series op de streaming services. Benieuwd welke releases er op de planning staan? Ga naar het overzicht met nieuwe films en series per maand. Verder houden we je als eerste via je mail op de hoogte van de laatste updates.

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.