Virgin River-fans kunnen terugkeer van overleden personage verwachten

Let op, want in dit artikel zijn spoilers over het derde seizoen van Virgin River op Netflix te vinden! In dit seizoen overleed namelijk het geliefde personage Lilly aan terminale alvleesklierkanker. Fans van de romantische dramaserie waren bang dat de actrice (Lynda Boyd) vervolgens niet meer in de serie te zien zou zijn, maar gelukkig heeft ze daar zelf al wat over verklapt in een interview.

→ Alle Virgin River-boeken van schrijfster Robyn Carr, waar de serie op gebaseerd is, vind je hier bij Bol.com en hier bij Amazon.nl 📚

Virgin River-actrice Lynda Boyd laat weten dat ze opnieuw Lilly speelt in seizoen 4 van de Netflix-serie

Helaas hebben we in het derde seizoen van Virgin River afscheid moeten nemen van een geliefd personage. Lilly, de boerderij-eigenaresse die gespeeld werd door Lynda Boyd, stierf namelijk in de achtste aflevering aan de gevolgen van terminale alvleesklierkanker.

Boyd heeft in een interview met Radio Times echter laten weten dat ze al met de producenten heeft gesproken over de plannen voor het vierde seizoen van de romantische dramaserie. Ze zal vanwege de dood van haar personage natuurlijk niet in een normale rol kunnen keren, maar vertelt hierover: “Toen ik die dag dat gesprek had met die producenten, zeiden ze dat het plan was om me terug te brengen in flashbacks – zoals Mel’s echtgenoot, haar dode echtgenoot.”

Hiermee verwijst de actrice die de rol van Lilly vertolkt naar de flashbacks met Mark Monroe (Daniel Gillies), de overleden echtgenoot van Mel die omkwam bij een auto-ongeluk voordat ze in Virgin River arriveerde. Hij heeft tot nu toe een rol gespeeld in alle drie de seizoenen van de serie.

Mogelijk ken je de actrice al van eerdere rollen in grote films en series. Zo speelde ze bijvoorbeeld Ms. Boswell in The Fast and the Furious: Tokyo Drift, Cheryl in She’s The Man, de moeder van Eve Teschmacher in Supergirl, Judy O’Mara in The Haunting of Bly Manor, Jess Silva in You Me Her en Grace Thatcher in When Calls the Heart.

Ook Hope is veel meer te zien in vierde seizoen van Virgin River op Netflix

Naast de terugkeer van Lilly, zullen we ook van een ander karakter veel meer gaan zien in het vervolgseizoen. Veel kijkers baalden er namelijk enorm van dat Annette O’Toole in de rol van Hope McCrea zo weinig te zien was. Ze verscheen enkel in een paar FaceTime-gesprekken, terwijl er rondom de aanstaande bruiloft met Doc en de gezondheidsproblemen van haar verloofde meer dan genoeg te vertellen was. Veel fans vroegen zich af waarom de actrice amper te zien is in het derde seizoen van de romantische Netflix-serie en of dit betekent dat er binnenkort een einde aan de verhaallijn van haar personage wordt gebreid.

O’Toole was echter amper als Hope in dit seizoen te zien door de Coronapandemie. De actrice kon door reisbeperkingen niet bij de opnames aanwezig zijn, waarna de makers hebben besloten in het verhaal in te bouwen dat Hope naar South Carolina is afgereisd om voor haar zieke tante te zorgen.

De kans is dus heel groot dat Hope in het volgende seizoen weer in normale hoeveelheden op je beeldscherm te zien zal zijn, zo lang de reisbeperkingen omtrent het Coronavirus de komende maanden minder worden.

Komst van seizoen 4 is nog niet officieel bevestigd, maar wel bijna zeker

Er zijn maar liefst 22 Virgin River-boeken, dus er is nog alle ruimte om een heel lang lopende serie op Netflix te verwachten in de toekomst. Tot nu toe is echter nog niet officieel naar buiten gebracht dat er een vierde seizoen na deel 3 zal volgen. Wel gaan er online geruchten dat de productie al is gestart. Daarnaast vertellen de showrunner en meerdere acteurs in allerlei interviews al meer over het vierde seizoen, dus verlenging lijkt onvermijdelijk. Updates over het vervolg van de serie vind je op de pagina over Virgin River seizoen 4 op Netflix.

Meer informatie over Virgin River seizoen 4 op Netflix

Het derde deel van Virgin River eindigde opnieuw met een GIGANTISCHE cliffhanger. Hoe zou Jack reageren op de twijfel bij de vraag van wie Mel’s baby is? En zullen Jack en Mel nog wel bij elkaar zijn in het vierde seizoen of komt er een nieuwe liefde in de serie? Daarnaast ontbrak Hope in seizoen 3 voor een groot deel en zouden we natuurlijk juist over de verhaallijn van haar en Doc meer te weten willen komen. Nu Doc’s zicht achteruit gaat en de toestand van Hope onbekend is sinds het auto-ongeluk, is er genoeg te vertellen.

Verder hadden we natuurlijk gehoopt (en ook stiekem wel een beetje verwacht) dat we te weten zouden komen die de schutter van Jack is, maar helaas is dat nog niet duidelijk geworden in het derde deel van de serie. Zou het Brady kunnen zijn, ondanks het feit dat hij meermaals ontkend heeft? Of is er een andere boosdoener in het spel?

Ten slotte beginnen Paige en Preacher een steeds grotere rol in de romantische dramaserie te spelen. Het middel waarmee Paige’s zogenaamde vriend hem buiten bewustzijn brengt doet veel stof opwaaien op social media. In seizoen 4 zullen we ongetwijfeld meer te weten komen over zijn toestand. Ook zullen we hopelijk meer zien van de zwangere Charmaine, die in verwachting is van een tweeling.