HBO Max app op LG TV: deze modellen hebben hem

De komst van HBO Max in Nederland is gigantisch nieuws voor het streaminglandschap. De nieuwe videodienst lanceerde op dinsdag 8 maart 2022 en belooft nu al één van de populairste video on demand-platforms van het land te worden. Maar hoe kijk je naar al deze films en series op je televisie? In dit artikel bespreken we de HBO Max app op de LG TV en de modellen van deze televisie waarop dit mogelijk is.

→ Bespaar nu ruim 34% op HBO Max met films en series van Warner Bros, HBO, Cartoon Network, DC, Max Originals en meer ✅

HBO Max app is beschikbaar voor LG TV’s met webOS 3.5 of nieuwer

De nieuwe streamingdienst HBO Max van WarnerMedia is op verschillende platformen en apparaten beschikbaar. Één van de meest populaire manieren om van de dienst gebruik te maken is via de app. Via een aantal tweets liet de nieuwe videodienst weten dat de app beschikbaar is voor LG TV’s met een besturingssysteem van webOS 3.5 of hoger.

Mocht je LG TV een lager besturingssysteem hebben, dan is het gelukkig via een aantal andere manieren nog steeds mogelijk om HBO Max op je televisie te kijken. Eerst moet je hier op de officiële website van HBO Max een account aanmaken, waarna je kunt beginnen met het afspelen van films en series. Vervolgens zijn de Apple TV en Chromecast enkele voorbeelden van geschikte en beschikbare mediaplayers. Met Apple TV sluit je middels een HDMI-kabel het apparaat aan om van je oudere televisietoestel een soort moderne Smart TV te maken. Met de Chromecast zend je content van je smartphone, tablet of laptop uit naar je televisie. Ook kun je overigens je laptop met een HDMI-kabel op je TV aansluiten. Dan is er geen extern apparaat nodig.

HBO Max app op LG TV’s

Voor LG TV’s met webOS 3.5 of hoger is het dus mogelijk om zonder enig extern apparaat de HBO Max app te installeren. Lees hieronder hoe je de nieuwe streamingdienst op LG TV’s kan gebruiken.

  1. Installeren: Kies LG Content Store op je LG TV en zoek naar HBO Max. Selecteer dan HBO Max en download de app. Als HBO Max niet beschikbaar is in de LG Content Store, wordt je LG TV mogelijk niet ondersteund.
  2. Inloggen of inschrijven: Open HBO Max en kies ‘Inloggen’. Of lees het artikel ‘Hoe schrijf ik me in bij HBO Max’ als je nog geen abonnement hebt.

Verbind je HBO Max account met je LG TV via hbomax.com/tvsignin

Het zou nog nodig kunnen zijn om je HBO Max account met je televisie te koppelen. In het artikel over je televisie koppelen met HBO Max hebben wij dit allemaal in vier simpele stappen uitgelegd. Hier wordt namelijk om een 6-cijferige code gevraagd. De code wordt op je televisie weergeven en vervolgens kun je deze op een ander apparaat (tablet, mobiel, laptop, etcetera) invoeren om de twee met elkaar te koppelen.

Zac Chapman
Zac is een student in Kunst en Economie op de HKU. Met een passie voor film, televisie, muziek en 'all things pop culture' is hij altijd op de hoogte van het laatste nieuws op het gebied van entertainment.