Wat gebeurt er met de levenslange korting van HBO Max?

Het jaar dat HBO Max en discovery+ door de fusie van WarnerMedia en Discovery in Nederland gecombineerd gaan worden, is inmiddels aangebroken. Sinds dit nieuws naar buiten gebracht is, is er één grote vraag die steeds vaker opdoemt: wat gebeurt er met de levenslange korting van HBO Max? Blijven de abonnees hier recht op houden, of vervalt dit door de samenvoeging van de twee streamingdiensten? In dit artikel vertellen we je alles wat we hier tot nu toe over weten.

Blijven HBO Max-abonnees een levenslange korting ontvangen op de nieuwe streamingdienst?

HBO Max zette zichzelf in maart 2022 op een fenomenale manier op de kaart: de streamingdienst bood snelle beslissers namelijk een levenslange korting van 50% aan. In plaats van de gebruikelijke €5,99 per maand voor een Basic-abonnement of €7,99 per maand voor een Standard-abonnement konden zij naar de complete collectie van HBO Max kijken voor slechts €2,99 of €3,99 per maand. En dus niet alleen nu, maar voor de rest van hun leven.

Zo zouden de eerste abonnees altijd profiteren van een behoorlijke korting op de abonnementsprijs en zouden zij, ook als de prijs hoger zou worden, nog steeds slechts de helft betalen. Maar is dit nu nog steeds zo of is dit veranderd omdat er door de fusie een hele nieuwe streamingdienst aankomt? Het antwoord lijkt voorzichtig positief, omdat in een tweet van het officiële account van HBO Max werd aangegeven: “Op dit moment hebben we geen plannen om iets te veranderen aan de 50%-kortingsactie. We zullen iedereen op de hoogte houden in de aanloop naar de lancering van het verbeterde streamingplatform in 2024.” Een verduidelijkend persbericht ontbreekt echter nog en daarnaast houdt de streamingdienst met dit statement nog een slag om de arm voor eventuele toekomstige aanpassingen in de kortingsactie. We zullen je als eerste via je mail op de hoogte brengen zodra we meer weten.

Overigens was onze verwachting al wel dat de levenslange korting waarschijnlijk zou blijven bestaan. De kortingactie werd namelijk georganiseerd toen al bekend was dat WarnerMedia en Discovery onder één naam verder zouden gaan. Dit was nieuws dat al in maart 2021 naar buiten kwam. Vlák daarna liet het nieuwe bedrijf Warner Bros. Discovery ook al weten dat de twee streamingdiensten in de toekomst samengevoegd zouden worden tot één video on demand-platform.

Warner Bros. Discovery kondigt prijsverhogingen aan

Wat we wel al zeker weten, is dat er prijsverhogingen aan zitten te komen. Al een hele tijd geleden presenteerde Warner Bros. Discovery kwartaalcijfers en werd in de presentatie benadrukt dat zowel HBO Max als discovery+ op dat moment goedkoper geprijsd waren dan de concurrenten. Om een gezonde financiële situatie te waarborgen, werd aangegeven dat de prijzen omhoog moeten.

Er is in de Nederlandse markt echter nog niets veranderd aan de prijs van een abonnement, behalve dat het goedkopere type lidmaatschap is afgeschaft. Dikke kans dus dat het abonnement op de samengevoegde streamingdienst waarschijnlijk aanzienlijk meer gaat kosten dan de €3,99 per maand die je nu voor discovery+ betaalt of de €7,99 per maand die je nu voor HBO Max kwijt bent. Maar hierover is nog niets officieel bevestigd op het moment van schrijven.

Nieuwe streamingdienst wordt binnenkort in Nederland gelanceerd

Inmiddels weten we ook al een tijdje wanneer HBO Max en discovery+ samengevoegd gaan worden. In de Verenigde Staten gebeurde dit al in de vorige zomer, maar in Europa moeten we wachten tot het voorjaar van 2024. De samenvoeging gaat zorgen voor een uitgebreidere en veelzijdigere collectie van content. Beide mediabedrijven combineren de grote film- en seriecatalogus van HBO Max en het aanbod van real-life entertainment en sport van discovery+.


Afbeelding ter illustratie

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.