5 leuke series op Prime Video die je waarschijnlijk nog niet kent

Misschien heb je het gevoel dat je alle streamingdiensten al uitgespeeld hebt. Op Amazon Prime Video heb je de grote titels waarschijnlijk ook al gezien, dus series als The Boys, Fleabag en Jack Ryan hoeven we je niet meer aan te raden. Het zou echter best zo kunnen zijn dat andere toffe titels helaas wel van je radar zijn verdwenen. In dit artikel hebben wij 5 leuke series op Amazon Prime Video op een rijtje gezet die je misschien nog niet kent, maar in ieder geval zeker niet mag missen.

→ Meld je nu aan bij Amazon Prime Video en kijk 30 dagen gratis naar alle films en series op de streamingdienst ✅

5x Leuke series op Prime Video die je moet zien

5. Exen (1 seizoen)

De Vlaamse serie Exen is er zeker eentje voor op je kijklijst. Niet alleen omdat de geliefde Nederlandse actrice Elise Schaap (o.a. bekend van Undercover) een rol speelt, ook omdat de serie volgens kijkers erg grappig is. We volgen Gilles, ooit een gewilde vrijgezel die nu in het huwelijksbootje gaat stappen met Yasmine. Als hij zijn ex Inge tegenkomt, nodigt hij haar per ongeluk uit voor het feest. Van het één komt het ander, en ineens zullen er vier van Gilles’ exen op zijn Grote Dag verschijnen. Yasmine begint daardoor wel érg te twijfelen.

4. The Resort (1 seizoen)

True crime-fanaat? Zet dan de thrillerserie The Resort op je kijklijst. Het verhaal draait om Noah en Emma, die tijdens hun vakantie in Mexico stuiten op een onopgelost mysterie. Een tiener is vijftien jaar geleden tijdens een orkaan verdwenen. Noah en Emma zijn vastbesloten te ontdekken wat er precies gebeurd is.

3. Soulmates (1 seizoen)

De schrijver van Black Mirror en Stranger Things heeft ook de serie Soulmates op Amazon Prime Video gemaakt. De afleveringen spelen zich af in de nabije toekomst, ongeveer vijftien jaar later. Er is een test ontdekt waarmee iedereen zijn of haar soulmate kan vinden, succes gegarandeerd. Maar het betekent ook dat je kan ontdekken dat je huidige partner totaal niet bij je past. De uitvinding zorgt voor een hele hoop opschudding… In deze serie zijn er rollen voor onder meer Kingsley Ben-Adir (Peaky Blinders), Sarah Snook (Succession), Bill Skarsgård (It) en Charlie Heaton (Stranger Things).

2. Truth Seekers (1 seizoen)

De horrorkomedie Truth Seekers wordt door kijkers grappig, creatief en interessant genoemd. Gus en Dave zijn paranormale onderzoekers, die hun avonturen met bovennatuurlijke wezens online documenteren. Als hun ervaringen angstaanjagender én dodelijker worden, kunnen ze het al snel niet meer alleen aan.

1. The Power (1 seizoen)

De filmstudio die ons de veelgeprezen serie Chernobyl bracht, heeft ook The Power voor ons in petto. De wereld wordt opgeschrikt door een hele groep tienermeisjes die de kracht ontwikkelen om anderen te elektrocuteren. We volgen een aantal personages van over de hele wereld, van Londen tot Nigeria en van Oost-Europa tot Seattle, en zien hoe de ontwikkeling de machtbalans op aarde volledig op zijn kop zet.

Films en series die op Prime Video verschijnen per week en maand

Als je al deze leuke series hebt gezien, kun je door met de rest van de bibliotheek van Amazon Prime Video. De streamingdienst voegt iedere week een aantal nieuwe films en series toe, waardoor je nooit echt uitgekeken bent.

Benieuwd welke releases er op de planning staan? Ga naar het overzicht met nieuwe films en series op Prime Video per maand. Verder houden we je natuurlijk ook altijd op de hoogte via je mail en delen we de laatste nieuwtjes op onze social media-kanalen.


Synopsissen: Amazon Prime Video

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.