Op 20 maart 2020 verschijnt The Letter for the King op Netflix. Deze spannende internationale serie is gebaseerd op een klassiek Nederlands kinderverhaal dat je vast kent!

Gebaseerd op een Nederlands boek

The Letter for the King zal je wel een belletje doen rinkelen. Deze serie is namelijk gebaseerd op een beroemd Nederlands jeugdboek: De Brief voor de Koning van schrijfster Tonke Dragt. Het boek kwam uit in 1962 en ontving veel prijzen. Binnenkort verschijnt de serie op Netflix.

Het verhaal van The Letter for the King

Het verhaal speelt zich af in de fictieve Rijken van Koning Dagonaut en Koning Unauwen. Hoofdpersoon is de 16-jarige Tiuri, een schildknaap die op het punt staat om ridder te worden. Op een nacht – wanneer hij een kapel aan het bewaken is – krijgt hij de opdracht om een belangrijke brief weg te brengen. Tijdens deze trip staan hem een hoop obstakels en gevaren te wachten.

Nederlandse film

In 2008 kreeg De brief voor de koning een Nederlandse verfilming van de hand van regisseur Pieter Verhoeff. De hoofdrol was voor Yannick van de Velde, nu vooral bekend van de absurdistische serie Rundfunk.

De Nederlandse verfilming kun je trouwens kijken op Videoland of Pathé Thuis. Op IMDb krijgt de film een 5.8.

Netflixserie The Letter for the King

De Brief voor de Koning kreeg vrij recent een vertaling in het Engels, waarna het boek internationaal succes kreeg. Netflix kocht de rechten van het boek en brengt het opnieuw tot leven in The Letter for the King, een serie van zes afleveringen. Of deze afleveringen meteen het hele verhaal van het boek vertellen, is niet bekend. In de serie spelen een aantal Nederlandse acteurs mee, maar het is geen Nederlandse productie.

Meer verhalen van Tonke Dragt

Naast de brief voor de koning zijn er ook andere verhalen die zich afspelen in dezelfde wereld: Geheimen Van Het Wilde Woud, Het Gevaarlijke Venster en Dansende Licht. Als de serie een succes wordt, heeft Netflix dus genoeg bronmateriaal om zich op te baseren.

Trailer

Bekijk hieronder alvast de trailer! Vanaf 20 maart is de serie te zien.

Meer aanbod

Benieuwd wat er nog meer op Netflix staat? Bekijk hier het volledige aanbod.