Franse misdaadfilm ‘Les Misérables’ (2019) komt op 24 april naar Film1

Film1 voegt onder het motto Altijd Een Goede Film weer een internationale toptitel toe aan het aanbod. Vanaf 24 april 2021 zal namelijk de recente Franse misdaadfilm Les Misérables uit 2019 te zien zijn op het video on demand-platform. De film is een uitstekende kijktip, wat onderstreept wordt door het feit dat hij een Oscarnominatie binnen wist te halen in 2020. In dit artikel vind je waar de film over gaat en wat er nog meer in april naar Film1 zal komen.

Les Misérables (film, 2019) op Film1

Bij Les Misérables denk je natuurlijk al snel aan het Engelstalige kijkcijferkanon uit 2012 met Hugh Jackman, Russell Crowe en Anne Hathaway. Dat is ook niet geheel onbegrijpelijk, aangezien die topfilm maar liefst 3 Oscars in de wacht wist te slepen. Daarnaast is er echter ook nog een uitstekende gelijknamige miniserie gelanceerd in 2018 (7.8 op IMDb uit 6.800 stemmen) en is er de Franse film uit 2019, welke vanaf 24 april op Film1 te zien zal zijn.

Deze titel maakt namelijk deel uit van de selectie van bekendgemaakte nieuwe films op Film1 in april 2021. Zo kun je vanaf volgende maand onder andere naar Rambo: Last Blood uit 2019 met (natuurlijk) Sylvester Stallone in de hoofdrol kijken, maar ook naar Angel Has Fallen (2019) met Gerard Butler en Morgan Freeman. Daarnaast voegt Film1 als enige SVOD-streamingdienst Les Misérables (2019) en Passengers (2016) toe aan het aanbod van het video on demand-platform.

Verhaal

Brigadier Stéphane Ruiz (Damien Bonnard) wordt aan de zijde van de onethische politieveteranen Chris (Alexis Manenti) en Gwada (Djebril Zonga) geplaatst bij de Parijse antimisdaadbrigade. Hij is pas overgeplaatst naar de arbeiderswijk Montfermeil, waar Victor Hugo zijn beroemde roman Les Misérables schreef. Stéphane worstelt om een werkrelatie op te bouwen met invloedrijke leiders van de gemeenschap, terwijl hij probeert om enige schijn van vrede te bewaren tussen zijn onfatsoenlijke team en de burgers van de plaatselijke woonprojecten.

Wanneer wat een eenvoudige arrestatie zou moeten zijn tragisch misloopt, moeten de drie agenten zich individueel verzoenen met de nasleep van hun acties terwijl ze proberen te voorkomen dat de buurt terugslaat met maffiageweld. De film begon als een Cesar-winnende korte film en werd geïnspireerd door de rellen in Parijs in 2005. De film werd geselecteerd om mee te dingen naar de Palme d’Or op het 2019 Cannes Film Festival, waar het de Juryprijs won (in een gelijkspel met BACURAU) en werd geselecteerd als Frankrijk’s inzending voor Beste Internationale Speelfilm op de 92e Academy Awards.

Trailer

Details van de film

Titel: Les Misérables
Jaar: 2019
Soort: Film
Duur: 1 uur en 44 minuten
Categorie: Misdaad, Drama, Thriller
Regisseur: Ladj Ly
Schrijvers: Ladj Ly, Giordano Gederlini, Alexis Manenti
Cast: Damien Bonnard, Alexis Manenti, Djebril Zonga
IMDb: 7.6 uit 20.000 stemmen

Veelgestelde vragen over Les Misérables (2019) op Film1