Programma ‘Lego Masters’ keert dit najaar terug op tv

Het heeft bijna twee jaar geduurd, maar gelukkig keert het programma Lego Masters dit najaar terug op tv. In het programma gaan verschillende duo’s aan de slag om zonder instructies prachtige bouwwerken van lego te creëren. De presentatie zal in handen zijn van Ruben Nicolai en Kürt Rogiers. Tijd om meer te weten te komen over het nieuwe seizoen en de datum waarop de nieuwe reeks op tv verschijnt.

Ga nu naar NLZIET en kijk 14 dagen gratis naar meer dan 200.000 programma’s, series en films van SBS, RTL, NPO en meer ✅

Nieuw seizoen van ‘Lego Masters’

Het eerste seizoen van Lego Masters ging op zaterdag 11 april 2020 van start. Hierna verschenen er in 2021 en 2022 nog twee seizoenen en werden er twee kerstedities en een kidsspecial uitgebracht. Helaas verscheen er in 2023 geen nieuwe reeks. Gelukkig kunnen we weer op het tv-programma bouwen, want er komt dit najaar een gloednieuw seizoen aan. Het Nederlands-Vlaamse format wordt zoals eerder al gepresenteerd door Ruben Nicolai en Kürt Rogiers. Daarmee keren de twee presentatoren terug en nemen het bouwsteentje over van Jamai Loman en Andy Peelman.

Prachtige bouwwerken op unieke locaties door Nederland en België

In het programma strijden acht duo’s uit België en Nederland voor de titel LEGO Master en de gigantische geldprijs van €25.000. Onder leiding van de zogeheten ‘Brickmaster’ voeren zij verschillende opdrachten uit. Iedere week krijgen de kandidaten een nieuw thema, waarbij ze een passend ontwerp moeten bouwen. Ze maken geen gebruik van instructieboekjes, waardoor ze volledig op hun eigen creativiteit moeten vertrouwen. Hoewel de opnames tijdens vorige seizoenen alleen in een studio plaatsvonden, wordt er nu op unieke locaties door heel Nederland en België gebouwd.

Op welke datum gaat het seizoen van start?

Uiteraard ben je benieuwd wanneer het nieuwe seizoen van start gaat. Helaas is de exacte datum nog niet bekend. Wel weten we dat het tv-programma in het najaar terugkeert. Het vorige seizoen uit 2022 ging op 27 augustus van start en eindigde op 22 oktober. Naar alle waarschijnlijkheid zal het nieuwe seizoen van Lego Masters tussen eind augustus en september beginnen. Dit is echter nog niet bevestigd, waardoor we nog even geduld moeten hebben op de officiële bekendmaking. Uiteraard houden we je altijd op de hoogte van de laatste nieuwtjes via onze social media kanalen en via je mail.

Aanmelden voor het nieuwe seizoen

Ben jij een goede bouwer en creatief? Dan hebben we goed nieuws, want je kunt je nog aanmelden voor het nieuwe seizoen. Via de officiële website van RTL kun je je gegevens achterlaten en een aantal vragen beantwoorden. Overigens hoef je je niet als duo aan te melden, maar kun je ook individueel meedoen aan het programma.

Meer informatie over het programma

Duo’s worden uitgedaagd met bijzondere LEGO-opdrachten die ze binnen een bepaalde tijd moeten volbrengen. Er zijn geen bouwtekeningen, dus de deelnemers moeten improviseren. De Brickmaster, een expert op het gebied van LEGO, beoordeelt de spectaculaire bouwwerken.

TitelLego Masters
Jaar2020-
SoortSerie
Duur4 seizoenen
TaalNederlands
CategorieTv-competitie
PresentatorenRuben Nicolai, Kürt Rogiers
Brickmaster…?

Synopsis: Videoland

Manuela Al
Manuela studeerde Media, Informatie en Communicatie aan de Hogeschool van Amsterdam. Naast schrijven houdt ze van alles wat met sport te maken heeft en is ze graag creatief bezig. Ook is ze veel op het voetbalveld te vinden om met haar team zoveel mogelijk wedstrijden te winnen.