Sportdocumentaire ‘Legacy: In The Shadow Of Greatness’ (2022) binnenkort te zien op discovery+

Vanaf dinsdag 10 mei 2022 volg je op discovery+ wekelijks drie jonge sporters die in de voetsporen van hun vaders proberen te treden. In de documentaireserie Legacy: In The Shadow Of Greatness proberen de kinderen van Evander Holyfield, Dwyane Wade en Randall Cunningham hun legendarische successen na te bootsen. Op de videodienst verschijnt iedere week een nieuwe aflevering over hun levens.

Sportdocumentaire ‘Legacy: In The Shadow Of Greatness’ vanaf 10 mei te zien bij discovery+

In deze documentaireserie draait het nu eens niet om basketballer Dwyane Wade, viervoudig bokskampioen Evander Holyfield of NFL-quarterback Randall Cunningham, maar om hun kinderen. Zaire Wade, Evan Holyfield en Vashti Cunningham weten alle drie hoe het is om steeds maar in de schaduw van je vader te staan, terwijl je als sporter probeert door te breken. Deze nieuwe documentaireserie biedt een uniek inkijkje in hun levens.

In 6 afleveringen toont de Emmy Award-winnende regisseur Jonathan Hock de voor- en de achterkant van deze medaille. De serie gaat op dinsdag 10 mei van start en is tot en met dinsdag 14 juni wekelijks met een nieuwe aflevering te zien bij discovery+. Bekijk hieronder direct de trailer.

Nieuwe sporticonen in de hoofdrol

Zaire Wade (20) is de zoon van driemalig basketbalkampioen Dwyane Wade. Hij probeert zelf ook naam te maken binnen de basketbalwereld, maar de vergelijkingen die er telkens tussen hem en zijn vader getrokken worden maken het er niet makkelijker op. Hoewel zijn talent niet onopgemerkt blijft en hij zelfs al een plekje weet te bemachtigen in het basketbalteam van Bronny James (zoon van basketbalicoon LeBron James), wordt hij overladen door haatberichten.

Naast Wade volgen we Evan Holyfield (24), zoon van bokser Evander Holyfield. De strijd die hij met zijn vader, viervoudig kampioen en dé man die in de jaren negentig Mike Tyson versloeg, aan moet gaan, gaat de jonge bokser niet altijd in de koude kleren zitten. Tot slot zoomt de documentaire in op het leven van Vashti Cunningham (24). De dochter van NFL-quarterback Randall Cunningham heeft zelf voor atletiek gekozen en probeert met hoogspringen de Olympische Spelen in Japan te halen. Dat haar vader ook haar coach is, blijkt zo zijn voor- en zijn nadelen te hebben. In Legacy: In The Shadow Of Greatness volg je de interessante levens van deze jonge sporters.

Andere sportdocumentaires op discovery+

Op discovery+ vind je naast real-life entertainment ook een ruim aanbod aan sportprogramma’s en -documentaires. Met het discovery+ Entertainment & Sport abonnement stream je bijvoorbeeld alle live sporten van Eurosport 1 en Eurosport 2, waaronder de Tour de France, PGA Golf Tour, UFC en Grand Slam Tennis. Daarnaast bekijk je altijd een tal van interessante sportdocumentaires op het video on demand-platform.

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.