Tweevoudig Oscarwinnaar Le Mans ’66 (2019) met Matt Damon en Christian Bale staat nu op Disney+

In de film Le Mans ’66 uit 2019, ook bekend onder de alternatieve titel Ford v Ferrari, komen allerlei aspecten van een toptitel bij elkaar: een intrigerend waargebeurd verhaal, fenomenale cast, flinke dosis snelheid & actie en een indrukwekkende prijzenkast. Gelukkig is het vanaf vandaag, vrijdag 29 april 2022, mogelijk om de film gratis te bekijken met een lidmaatschap op een streamingdienst. Nederlandse abonnees van Disney+ kunnen de film met Matt Damon en Christian Bale in de hoofdrollen nu streamen.

→ Ga direct naar Disney+ om naar alle films en series van Disney, Star, Pixar, Marvel, National Geographic en Star Wars te kijken ✅

Disney+ voegde racefilm Le Mans ’66 uit 2019 op vrijdag 29 april 2022 toe aan aanbod in Nederland

Het was al eens mogelijk om naar Le Mans ’66 te kijken, want Amazon Prime Video voegde de film in september 2020 al eens toe aan haar Nederlandse aanbod. Daar verdween hij echter na een jaar, omdat de uitzendrechten waren verlopen. Vervolgens bleek het alleen nog mogelijk om de film te huren of kopen bij TVOD-diensten als Pathé Thuis. Nu is daar echter verandering in gekomen, want het spektakelstuk lijkt blijvend naar Disney+ te komen. De rechten liggen namelijk bij bij de filmstudio 20th Century Fox, onderdeel van The Walt Disney Company.

We kwamen te weten dat de streamingdienst de rechten weer terug in eigen handen had toen de nieuwe films en series op Disney+ in april 2022 naar buiten werden gebracht. Daarin werd onder andere vermeld dat we deze maand konden gaan genieten van 3 seizoenen van de Sons of Anarchy spin-off Mayans M.C., maar ook van de muzikale hitfilm Bohemian Rhapsody, de nieuwe realityserie The Kardashians en natuurlijk vanaf vrijdag 29 april 2022 de hitfilm Le Mans ’66.

Twee Oscars en notering in Top 250 best beoordeelde films aller tijden

Ben je nog op zoek naar een paar argumenten om je partner, vrienden of familie te overtuigen naast jou op de bank plaats te nemen voor een filmavondje met Le Mans ’66? Dan helpen we je graag een handje. De film werd namelijk genomineerd voor vier (!) Oscars, waarvan de makers er uiteindelijk twee mee naar huis mochten nemen: de prijzen voor ‘Best Achievement in Film Editing’ en ‘Best Achievement in Sound Editing’.

Verder wordt de film door kijkers en critici uitstekend beoordeeld. Doordat 365.000 mensen op de internationale filmdatabase IMDb gemiddeld een score van 8,1 uitbrachten, staat deze titel op plek #213 in de lijst van de best beoordeelde films aller tijden. Bij Rotten Tomatoes geven meer dan 10.000 kijkers zelfs een gemiddelde beoordeling van 98%. Ook de 357 critici zijn er enthousiast, want zij geven de film 92%. Zij prijzen vooral het feit dat de film een perfecte combinatie van drama en motorgeweld is, waardoor zowel raceliefhebbers als leken in de sport van het verhaal kunnen genieten.

Le Mans ’66 / Ford v Ferrari (film, 2019): verhaal, informatie en trailer

Matt Damon en Christian Bale presenteren Le Mans ’66, gebaseerd op het ware verhaal van een visionaire Amerikaanse auto-ontwerper Carroll Shelby en de angstloze Britse coureur Ken Miles, die samen een revolutionaire raceauto voor Ford Motor Company bouwden en de strijd aangingen met de dominerende raceauto’s van Enzo Ferrari bij de 24 uur van Le Mans in Frankrijk in 1966.

TitelLe Mans ’66 / Ford v Ferrari
SoortFilm
Jaar2019
TaalEngels
Duur2 uur en 32 minuten
CategorieSport, Geschiedenis, Actie, Biografie, Drama
IMDb7,5 uit 16.000 stemmen
RT Audience Score98% uit 10.000+ beoordelingen
RT Tomatometer92% uit 357 recensies
RegisseurJames Mangold
CastMatt Damon, Christian Bale, Jon Bernthal, Caitriona Balfe, Tracy Letts, Josh Lucas

Synopsis: Disney