Laver Cup: live kijken op tv en online | Tennis van 22-24 september 2023

Tennissers kunnen nauwelijks op adem komen, want direct na de US Open staat het volgende toernooi alweer voor de deur. Veel sportliefhebbers vragen zich af hoe ze alle wedstrijden tijdens het tennistoernooi de Laver Cup op tv en online kijken kunnen op 22-24 september 2023. Onder leiding van twee voormalig proftennissers neemt Team Europa het tijdens dit evenement op tegen Team Wereld. Wie zal er met de winst vandoor gaan? In dit artikel geven wij aan of dit toernooi op het moment van schrijven te bekijken is op streamingdiensten zoals NetflixAmazon Prime Videodiscovery+Disney+HBO MaxNLZIETVideolandViaplay of dat streaming op een ander video on demand-platform mogelijk is. Daarnaast leest je welke televisiezender het tennisevenement eventueel ook vertoont.

Waar kun je het tennistoernooi ‘Laver Cup’ (op 22-24 september 2023) online kijken?

Er zijn nogal wat streamingdiensten in Nederland en sinds een paar jaar worden daar naast films en series ook vaak sportuitzendingen vertoond. Zo ook in het geval van grote tenniswedstrijden. Hieronder vind je precies hoe het zit met het streamen van de Laver Cup per videodienst in Nederland. Ook zijn we dieper in het tennistoernooi ingedoken en vind je hier alles wat je moet weten over de Laver Cup 2023, zodat jij goed voorbereid bent voordat je begint met kijken.

discovery+➡️ Ga meteen naar het tennistoernooi Laver Cup bij discovery+. Deze streamingdienst heeft in Nederland de uitzendrechten van tenniswedstrijden in handen, waaronder de Laver Cup. Je kunt een abonnement rechtstreeks of als add-on kanaal via Amazon nemen.
🔀 Amazon Prime VideoPrime Video, de streamingdienst van Amazon, biedt momenteel geen eigen sportabonnementen met tenniswedstrijden aan in Nederland. Het aanvullende kanaal van discovery+ maakt het wél mogelijk om ernaar te kijken.
Ziggo SportHoewel Ziggo Sport over uitzendrechten van een flinke selectie van tenniswedstrijden beschikt, is dit evenement er niet te zien. Wel kijk je via de oranje provider naar matches uit de verschillende ATP toernooien, ATP World Tour en WTA toernooien. Ook kijk je via deze weg naar het Grand Slam-toernooi Wimbledon, de Davis Cup, Billie Jean King Cup en de ABN AMRO Open.
⛔️ Disney+Disney’s videodienst heeft geen mogelijkheid om naar sport als tennis te kijken op het moment van schrijven.
⛔️ ESPNVia de vier zenders en het online platform van ESPN kun je onder andere kijken naar voetbal uit de Eredivisie en nog veel meer sport, maar dit tennistoernooi is niet in het aanbod opgenomen.
⛔️ HBO MaxMomenteel kun je geen sport kijken bij HBO Max in Nederland.
⛔️ NetflixBij Netflix kun je dit tennistoernooi jammer genoeg niet zien.
⛔️ ViaplayIn het aanbod van Viaplay vind je veel sport terug, waaronder Formule 1hockeydarts, Premier League– en Bundesliga-voetbal, maar momenteel zijn tenniswedstrijden er niet te zien.
⛔️ VideolandSportuitzendingen uit de tenniswereld worden door Videoland niet in het aanbod van de streamingdienst opgenomen.

Tv-zender die alle wedstrijden van de Laver Cup 2023 uitzendt

Op dit moment heeft Eurosport de uitzendrechten van het tennistoernooi Laver Cup in 2023 in handen in Nederland. Hierdoor kun je op tv via deze sportzenders live kijken naar de volledige uitzending. Eurosport is samen met zenders als Animal Planet, BBC, Discovery, Discovery Science, Food Network, HGTV, Investigation Discovery, MotorTrend en TLC online te streamen op de videodienst discovery+, wat de reden is dat we hiervoor omschreven dat daar online te kijken is naar elke spannende rally uit deze meerdaagse tenniswedstrijd.

Als je je afvraagt op welk kanaal van jouw tv de bovenstaande zender te vinden is, dan kun je dit eenvoudig opzoeken per provider. Hieronder vind je per televisie-aanbieder op welke zender Eurosport in je zenderoverzicht te ontvangen is.

Rivals Become Teammates | Laver Cup

Meer informatie over het meerdaagse tennistoernooi Laver Cup

Dit jaar wordt alweer de 6e editie van de Laver Cup gehouden in de Canadese stad Vancouver. Het tennistoernooi wordt traditiegetrouw gespeeld op een hardcourtbaan. Gedurende het evenement gaan twee teams de strijd met elkaar aan, waarbij spelers van Team Europa en Team Wereld elkaar tijdens dit toernooi zullen treffen. Iedere ploeg bestaat uit zes spelers en beschikt over een aanvoerder. Deze captain is een voormalig tennisprof en kiest standaard twee tennissers uit voor zijn eigen team. De overige spelers moeten zich kwalificeren voor het toernooi. Dit doen ze door te kijken naar de stand op de ATP Rankings.

CompetitieLaver Cup
SportTennis
DatumVrijdag 22 september tot en met zondag 24 september
Locatie🇨🇦 Vancouver, Canada

Afbeelding ter illustratie

Manuela studeerde Media, Informatie en Communicatie aan de Hogeschool van Amsterdam. Naast schrijven houdt ze van alles wat met sport te maken heeft en is ze graag creatief bezig. Ook is ze veel op het voetbalveld te vinden om met haar team zoveel mogelijk wedstrijden te winnen.