‘The Last of Us’ blijkt enorm succes: “Constant op het puntje van mijn stoel”

Is het de beste videogameverfilming aller tijden? Je zou niet de eerste zijn die deze uitspraak doet over HBO Max‘ gloednieuwe kijkcijferkanon The Last of Us, zo blijkt ui de reacties van kijkers. Nu alle negen afleveringen van het eerste seizoen online staan, kunnen we de balans gaan opmaken. En die blijkt ontzettend positief voor de paarse streaminggigant.

→ Bespaar nu ruim 34% op HBO Max met films en series van Warner Bros, HBO, Cartoon Network, DC, Max Originals en meer ✅

Gameverfilming ‘The Last of Us’ is sinds januari te zien op HBO Max

Sinds januari kun je elke week op maandagochtend genieten van een nieuwe aflevering van The Last of Us, een apocalyptische zombieserie waarin een wereldwijde pandemie de samenleving totaal overhoop gooit doordat een schimmel de hersenen van mensen overneemt. Een overlevende man gaat op reis met een meisje van 14 jaar, nadat blijkt dat zij wellicht de laatste hoop van de mensheid is.

Bijna 300.000 mensen stemden in de afgelopen weken al via IMDb op dit kijkcijferkanon. Met een gemiddelde score van 9.0 uit 10 blijkt de serie een enorm gewaardeerd succes te zijn en voorlopig staat hij zelfs op #24 in de lijst van Top Rated TV aller tijden. Ook op Rotten Tomatoes is men positief met een Tomatometer Score van 96% en een gemiddelde Audience Score van 89%. Daarnaast liet de streamingdienst vandaag in het onderstaande statement weten dat er in het jaar dat HBO Max actief is in Nederland nog nooit zo veel naar een serie werd gekeken als naar TLOU. Het is dan ook niet verrassend dat de serie slechts 1½ week na de première-aflevering al werd verlengd met een tweede seizoen.

🗣️ “Het eerste seizoen van de negendelige post-apocalyptische HBO Original-dramaserie, gebaseerd op de gelijknamige veelgeprezen videogame ontwikkeld door Naughty Dog voor PlayStation®, is de best bekeken titel ooit geworden op HBO Max in Nederland.”
– HBO Max

Reacties van kijkers zijn enorm positief: “Wat een geweldig spannende serie”

Hieronder vind je een greep uit de reacties van kijkers op social media. Zo laten mensen weten dat ze ontzettend enthousiast zijn over de serie, maar blijkt hij bij vlagen ook behoorlijk spannend te zijn.

Bekijk hieronder direct de trailer

Ben je nog niet begonnen aan deze hitserie op de streamingdienst van Warner Bros. Discovery? Neem dan vooral een kijkje bij de trailer hieronder of bezoek direct de seriepagina van The Last of Us op HBO Max.

The Last of Us | Official Trailer | HBO Max