Wanneer komt ‘The Last of Us’ seizoen 2 op HBO Max?

Het was een van de meest geanticipeerde series van 2023: The Last of Us. Sinds maandag 16 januari is de serie te zien op HBO Max en op maandag 13 maart 2023 vond de seizoensfinale plaats. Maar is dit alles of komt er nog een vervolg? En wanneer komt The Last of Us seizoen 2 op HBO Max? In dit artikel vertellen we je alles wat we tot nu toe weten.

Komt er een ‘The Last of Us’ seizoen 2?

HBO Max heeft op 27 januari, dus slechts anderhalve week na de lancering van de eerste aflevering van de serie, al een tweede seizoen aangekondigd. Dit deden ze via hun socials. Dat ze dit zo snel al doen is niet heel verrassend; de eerste aflevering leverde HBO’s op één na best bekeken première op (na House of the Dragon) en kon rekenen op meer dan 22 miljoen kijkers in de Verenigde Staten alleen. De serie is dus een gigantische hit.

De makers van de serie—Neil Druckmann en Craig Mazin—waren al eerder met een vervolg bezig en gaven in een interview met The Hollywood Reporter aan dat zij zich in het tweede seizoen meer op de videogame The Last of Us Part II gaan richten. Het eerste seizoen van de serie focust zich vooral op het plot van de eerste game uit 2013.

Wanneer komt ‘The Last of Us’ seizoen 2 op HBO Max?

Wanneer het tweede seizoen van The Last of Us op HBO Max verschijnt, is op dit moment nog niet bekend. Uiteraard houden we je altijd op de hoogte van de laatste nieuwtjes en hoor je het direct van ons via je mail en onze social media-kanalen als de streaminggigant ons een officiële releasedatum geeft. In de tussentijd bekijk je hieronder de trailer van het eerste seizoen.

Waar gaat het verhaal van ‘The Last of Us’ over?

The Last of Us speelt zich af in de VS, 20 jaar nadat de moderne beschaving is vernietigd. Joel (Pedro Pascal), een geharde overlevende, wordt ingehuurd om het 14-jarige meisje Ellie (Bella Ramsey) uit een quarantainezone te smokkelen. Wat begint als een kleine klus, wordt al snel een brute en hartverscheurende reis waarbij ze samen de VS moeten doorkruisen en van elkaar afhankelijk zijn om te overleven.

TitelThe Last of Us
Jaar2023
SoortSerie
Duur2 seizoenen
TaalEngels
CategorieActie, Avontuur, Drama
RegisseursNeil Druckmann, Craig Mazin
CastPedro Pascal, Bella Ramsey, Gabriel Luna, Anna Torv, Nico Parker, Murray Bartlett, Nick Offerman, Melanie Lynskey, Storm Reid, Merle Dandridge, Jeffrey Pierce, Lamar Johnson, Keivonn Woodard, Graham Greene, Elaine Miles, Ashley Johnson, Troy Baker

Veelgestelde vragen


Synopsis: HBO Max

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.