‘The Last of Us’ verschijnt bijna op HBO Max: dit is alles wat je moet weten

Fans van de videogame The Last of Us kijken al tijden met smart uit naar de serie-adaptatie, en over een kleine twee weken is het eindelijk zover. Pedro Pascal en Bella Ramsey kruipen dan voor HBO Max in de huid van de gamepersonages Joel Miller en Ellie Williams. Maar wat weten we nu eigenlijk allemaal al over de serie? In dit artikel hebben we alles over The Last of Us op een rijtje gezet en vertellen we je meer over het verhaal, de castleden en de releasedatum.

→ Bespaar nu ruim 34% op HBO Max met films en series van Warner Bros, HBO, Cartoon Network, DC, Max Originals en meer ✅

Waar gaat ‘The Last of Us’ over?

In 2013 kwam de videogame The Last of Us uit en deze bereikte al snel een ongekende populariteit. Vele spelers noemden dit zelfs “de beste game ooit”. Dat er nu een adaptatie komt, na andere gameverfilmingen als Uncharted en Resident Evil, is natuurlijk niet gek. Maar waar gaat het over? In de serie bevinden we ons in een verwoeste samenleving in 2030. Joel Miller, een van de overlevenden van de apocalyps, wordt ingehuurd om de veertienjarige Ellie uit quarantaine te halen. Zij moet naar de andere kant van de Verenigde Staten gebracht worden, maar dit blijkt een levensgevaarlijke reis.

De serie zal het plot van de videogame grotendeels volgen, maar heeft ook elementen van The Last of Us Part II en compleet nieuwe plotlijnen. De regie ligt in handen van Johan Renck, die eerder aan het roer stond van de veelgeprezen serie Chernobyl en hier zelfs een Emmy voor in de wacht wist te slepen. Ook de maker van de game zelf werkt mee aan de adaptatie. Dat belooft veel goeds! Hieronder bekijk je alvast de eerste beelden.

The Last of Us | Official Trailer | HBO Max

Wie zitten er in de cast van de serie?

De hoofdrollen worden dus gespeeld door Pedro Pascal en Bella Ramsey, die je allebei kunt kennen van de HBO-hitserie Game of Thrones. Pascal heeft daarnaast ook in The Mandalorian en Kingsman: The Golden Circle gespeeld; Ramsey is ook bekend van His Dark Materials.

Andere acteurs die we gaan terugzien in de serie zijn onder andere Gabriel Luna (Terminator: Dark Fate), Nick Offerman (Parks and Recreation), Storm Reid (Euphoria), Melanie Lynskey (Yellowjackets), Lamar Johnson (X-Men: Dark Phoenix), Graham Greene (The Green Mile) en nieuwkomer Keivonn Woodard.

Wanneer komt ‘The Last of Us’ op HBO Max?

De serie gaat op 16 januari 2023 in première op HBO Max met een lange openingsaflevering van wel 85 minuten. Het verleden leert dat nieuwe afleveringen op de Nederlandse HBO Max doorgaans tussen 06:00 en 09:00 uur ‘s ochtends verschijnen, dus dat is hoe laat je op maandag klaar kunt gaan zitten.

De serie zal als het goed is negen afleveringen bevatten, waardoor de seizoensfinale op 13 maart 2023 valt. Het volledige uitzendschema ziet er dan als volgt uit:

AfleveringWeekdagReleasedatum
1Maandag16 januari 2023
2Maandag23 januari 2023
3Maandag30 januari 2023
4Maandag6 februari 2023
5Maandag13 februari 2023
6Maandag20 februari 2023
7Maandag27 februari 2023
8Maandag6 maart 2023
9Maandag13 maart 2023

Komt er ook een ‘The Last of Us’ seizoen 2?

Goed nieuws: nog voordat het eerste seizoen verschenen is, weten we al vrijwel zeker dat er ook een tweede seizoen van The Last of Us op het programma staat. In een interview met The Hollywood Reporter hebben makers Neil Druckmann en Craig Mazin aangegeven dat het tweede seizoen zich voornamelijk op de videogame The Last of Us Part II gaat richten, waar het eerste deel meer het plot van de eerste game uit 2013 volgt.

Wanneer het tweede seizoen te zien zal zijn, is nog niet bekend. Uiteraard houden we je altijd op de hoogte van de laatste nieuwtjes via de mail.


Veelgestelde vragen

  • Wanneer komt ‘The Last of Us’ op HBO Max?

    In dit artikel vind je het uitzendschema van The Last of Us. De eerste aflevering van de game-adaptatie verschijnt op maandag 16 januari 2023 op HBO Max.

  • Komt er een ‘The Last of Us’ seizoen 2?

    Goed nieuws: nog voor het verschijnen van het eerste seizoen is al duidelijk dat er waarschijnlijk ook een tweede seizoen van The Last of Us komt. Wanneer deze zal verschijnen, is nog niet bekendgemaakt. Uiteraard houden we je altijd op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen via je mail en onze social media-kanalen.

  • Waar kan ik de serie ‘The Last of Us’ online kijken?

    The Last of Us is een HBO-serie en is in Nederland daarom enkel op HBO Max te bekijken. Op andere streamingdiensten als Netflix, Disney+ en Amazon Prime Video vind je hem niet terug.


Synopsis: HBO Max

Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.