Alle ‘Lassie’-films en series in de juiste volgorde (en waar je ze kijkt)

In 1962 maakten we voor het eerst in Nederland kennis met Lassie. Nu, ruim 60 jaar, later kunnen we genieten van een nieuw avontuur van de heldhaftige herdershond. Je kunt je voorstellen dat er in de tussentijd een hoop andere films en series over de dappere en behulpzame hond zijn verschenen. Daarom wil je je misschien toch wel weer eens aan een filmmarathon wagen. Maar met welk deel moet je dan eigenlijk beginnen en welke volgen daarop? Oftewel: wat is de volgorde van alle Lassie-films en series? En waar kun je ze online kijken? In dit artikel delen we alles met je wat je moet weten.

📺 Op de hoogte blijven van de nieuwste films en series op de Nederlandse tv? Houd dan vooral onze website in de gaten, laat je informeren via je mail of volg ons op social media.

Alle Lassie-films en series in chronologische volgorde

In 1962 verscheen de eerste aflevering van de televisieserie over Lassie. Voor die datum waren er echter al zeven films over de avontuurlijke Schotse herdershond verschenen. Zo verscheen in 1943 de Amerikaanse jeugdfilm Lassie Come Home, gebaseerd op het gelijknamige boek van Eric Knight. In 1980 verscheen in Nederland de laatste aflevering van de serie op tv. Maar daar bleef het niet bij, want sindsdien zijn er verschillende speelfilms uitgebracht. Hieronder zetten we de chronologische volgorde van alle Lassie-films en series op een rijtje. Dit komt overeen met de volgorde waarin de films uitgebracht werden.

VolgordeTitelReleasejaarSoort
1Lassie Come Home1943Film
2Son Of Lassie1945Film
3Courage Of Lassie1946Film
4Hills Of Home1948Film
5The Sun Comes Up1949Film
6Challenge To Lassie1950Film
7The Painted Hills1951Film
8Lassie1962Serie
9Lassie’s Great Adventure1963Film
10The Magic Of Lassie1978Film
11Lassie1994Film
12Lassie2005Film
13The New Adventures Of Lassie2014Animatieserie
14Lassie2020Film
15Lassie: Een Nieuw Avontuur2024Film

Waar kun je ‘Lassie’ online kijken?

Je weet nu in welke volgorde je de Lassie-films en series moet kijken, maar misschien is het nog niet helemaal duidelijk waar je voor het streamen precies terechtkunt. Helaas kun je voor de eerder verschenen films en serie (1962-1980) niet terecht op een streamingdienst. Wel is de animatieserie The New Adventures Of Lassie uit 2014 te zien op Amazon Prime Video. Ook de film uit 2020 is op Videoland en NLZIET te kijken. De nieuwe film Lassie: Een Nieuw Avontuur uit 2024 draait op het moment van schrijven in de bioscoop. De kans is daardoor groot dat deze eerst op Pathé Thuis verschijnt. Uiteraard houden we je altijd op de hoogte van de laatste nieuwtjes via onze social media kanalen en via je mail.

Andere legendarische filmreeksen

Nu het duidelijk is in welke volgorde je de Lassie-films het beste kunt bekijken, ben je misschien ook wel geïnteresseerd in een zelfde soort geheugensteuntje voor andere fantastische filmreeksen. Eerder hebben wij bijvoorbeeld al de ultieme volgorde van alle The Hunger Games-films, de juiste volgorde van alle Spider-Man films en natuurlijk de volgorde van alle Marvel-films op een rij gezet. Ideaal voor je volgende filmmarathon, al mag je dan wel flink wat ruimte vrijmaken in je agenda. Veel kijkplezier!

Manuela Al
Manuela studeerde Media, Informatie en Communicatie aan de Hogeschool van Amsterdam. Naast schrijven houdt ze van alles wat met sport te maken heeft en is ze graag creatief bezig. Ook is ze veel op het voetbalveld te vinden om met haar team zoveel mogelijk wedstrijden te winnen.