Kijkers reageren lovend op nieuwe serie ‘Lampje’: “Spannend, ontroerend, met liefde gemaakt”

Gisteravond was de allerlaatste aflevering van de magische familieserie Lampje te zien op NPO Zapp en daar zaten heel veel mensen klaar voor. Recensenten waren al erg te spreken over de vierdelige serie, maar wat vonden de kijkers zelf er eigenlijk van? We kunnen alvast verklappen dat ook die erg enthousiast waren. Hieronder vind je een greep uit de eerste reacties op Lampje.

Ga nu naar NLZIET en kijk 14 dagen gratis naar meer dan 200.000 programma’s, series en films van SBS, RTL, NPO en meer ✅

Overwegend positieve reacties op familieserie ‘Lampje’

Van maandag 2 tot donderdag 5 januari werd op NPO 3 de gloednieuwe serie Lampje uitgezonden, naar het veelgeprezen boek van Annet Schaap. We volgen hierin de elfjarige dochter van de vuurtorenwachter, Lampje. Iedere avond klimt zij naar de top van de vuurtoren om het licht aan te steken, maar op een avond gaat alles mis en komt ze terecht in het beruchte Zwarte Huis. Daar begint een onvergetelijk en magisch avontuur.

Hoewel de serie gebaseerd is op een kinderboek laten veel kijkers weten dat het ook voor volwassenen een echte aanrader is. Een van de kijkers noemt het zelfs “beter dan menig volwassenserie”. De lovende reacties vertalen zich ook in de indrukwekkende IMDb-score van een 8,7. Wel was er online kritiek op de slechte verstaanbaarheid van de Nederlandse acteurs. Hieronder hebben we een aantal interessante reacties voor je verzameld.

‘Lampje’ gemist? Bij NLZIET kun je de film terugkijken

Van maandag 2 tot donderdag 5 januari werd Lampje uitgezonden op NPO 3. Heb je een van de uitzendingen gemist of ben je na het lezen van de eerste reacties enthousiast geworden en wil je de serie ook zien? Omdat Lampje door de VPRO gemaakt is en dus onderdeel uitmaakt van het aanbod van de NPO kun je bij streamingdienst NLZIET terecht. Alle afleveringen zijn hier bij NLZIET te streamen. Je kunt momenteel de eerste 14 dagen gratis kijken.

Meer informatie over de serie

Magische familieserie over de 11-jarige dochter van een vuurtorenwachter die een bijzondere vriendschap sluit met een jongen met een vissenstaart.

TitelLampje
Jaar2022
SoortSerie
Duur1 seizoen, 4 afleveringen
TaalNederlands
CategorieAvontuur, Fantasy
RegisseurMargien Rogaar
ScenarioMieke de Jong
CastLotte Jonker, Manu Gunning, Gijs Naber, Meral Polat, Els Dottermans, Christopher van Duijn, Sanne den Hartogh, Astrid van Eck, Joep van der Geest, Sabri Saad El Hamus, Leny Breederveld, Bert Luppes

Synopsis: NLZIET

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.