Bingewatchen kan beginnen: laatste aflevering van Undercover seizoen 3 vanaf vandaag op Netflix

Na 8 zinderende afleveringen komt er vandaag een eind aan seizoen 3 van de grootste Nederlands-Vlaamse misdaadserie van dit moment: Undercover. Vanaf zondag 9 januari 2022 (om 21:10 uur) zal het bloedstollende slotstuk te zien zijn op Netflix.

Aflevering 8 van Undercover seizoen 3 op Netflix: “Showdown”

Sommige mensen houden ervan dat ze steeds een week kunnen uitkijken naar een nieuwe aflevering, terwijl anderen het vreselijk vinden. De eerste groep heeft de afgelopen twee maanden elke zondagavond kunnen genieten van een fantastische nieuwe aflevering van Undercover, terwijl er ook veel mensen waren die hebben gewacht tot de finale op Netflix kwam en alle afleveringen achter elkaar konden worden gekeken.

Nu staat dus eindelijk episode 8 (het slotstuk van seizoen 3) op het programma. Vanaf zondag 9 januari om 21:10 uur zal aflevering 8 van Undercover seizoen 3 (met de titel “Showdown”) op Netflix te zien zijn. Veel kijkplezier!

Leuk weetje #1: deze Undercover acteur spreekt helemaal geen Nederlands 🇳🇱

Elke week een nieuwe aflevering

Eigenlijk is Netflix er helemaal niet zo van, maar wekelijks verschijnt er een nieuwe aflevering van Undercover op de streamingdienst. Dit is een uitzendstructuur die we kennen van televisie en die nog voornamelijk wordt toegepast door concurrerende streamingdiensten, terwijl Netflix er doorgaans voor kiest om alle episodes van een seizoen tegelijkertijd online te zetten. Waarom is dit bij Undercover dan niet het geval?

In onze bibliotheek van films en series kun je deze Nederlands-Vlaamse misdaadserie bij Netflix bekijken, terwijl dat bij onze zuiderburen anders is. De streamingdienst produceert Undercover namelijk in samenwerking met productiehuis De Mensen voor Eén. Deze Vlaamse TV-zender vertoont elke week een nieuwe aflevering, waardoor ook Netflix NL zich aan het schema moet houden. We moesten dus voor één keer gewoon even geduld hebben.

Leuk weetje #2: vooral in Noord-Brabant smullen ze van deze misdaadserie, terwijl Randstedelingen minder enthousiast zijn 😲

Is dit het einde of komt er ook een vierde deel van Undercover op Netflix?

Meestal laat Netflix pas na een paar weken of maanden weten of een serie wordt verlengd met een nieuw seizoen. Daarom is op dit moment ook nog niet bekend of Undercover nieuwe afleveringen zal krijgen. Het verlengen of stoppen van een serie is meestal gebaseerd op een afweging van productiekosten en kijkcijfers.

Om die reden verwachten we wel binnenkort goed nieuws, want de serie wordt uiterst goed bekeken door abonnees. Het is zelfs al een paar jaar op rij de best bekeken Netflix Original serie in ons land. In dat geval is een première rond eind 2022 het meest waarschijnlijk vanwege het uitzendschema van seizoen 1 (februari 2019), seizoen 2 (september 2020) en seizoen 3 (november 2021). Op het moment van schrijven is dit echter nog niet bevestigd door de streamingdienst. We houden je op de hoogte in ons artikel over Undercover seizoen 4 op Netflix.