La Vuelta Femenina 2024: live kijken op tv en online | Wielrennen van 28 april t/m 5 mei

Na de eendaagse wielerwedstrijden is het binnenkort tijd voor een grote Ronde. Veel sportliefhebbers vragen zich af hoe ze alle etappes tijdens de meerdaagse wielerwedstrijd La Vuelta Femenina op tv en online kijken kunnen op 28 april t/m 5 mei 2024. De Ronde van Spanje voor vrouwen bestaat dit jaar voor het eerst uit acht etappes. In dit artikel geven wij aan of deze wedstrijd op het moment van schrijven te bekijken is op streamingdiensten zoals NetflixAmazon Prime Videodiscovery+Disney+HBO MaxNLZIETVideolandViaplay of dat streaming op een ander video on demand-platform mogelijk is. Daarnaast lees je welke televisiezender het wielertoernooi eventueel ook vertoont.

Waar kun je de ‘La Vuelta Femenina’ (op 28 april t/m 5 mei 2024) online kijken?

Er zijn nogal wat streamingdiensten in Nederland en sinds een paar jaar worden daar naast films en series ook vaak sportuitzendingen vertoond. Zo ook in het geval van grote wielerwedstrijden. Hieronder vind je precies hoe het zit met het streamen van de Ronde van Spanje voor vrouwen per videodienst in Nederland. Ook zijn we verder op dit toernooi ingedoken en vind je hier alles wat je moet weten over de LA Vuelta Femenina 2024, zodat je helemaal op de hoogte bent voordat je begint met kijken.

discovery+➡️ Ga meteen naar de wielerwedstrijd Ronde van Spanje voor vrouwen bij discovery+. Deze streamingdienst heeft in Nederland de uitzendrechten van het wielrennen momenteel in handen, waardoor het mogelijk is naar de La Vuelta Femenina te kijken. Je kunt een abonnement rechtstreeks of als add-on kanaal via Amazon nemen.
NLZIET➡️ Ga meteen naar de wielerwedstrijd Ronde van Spanje voor vrouwen bij NLZIET. Hier kun je via de NOS dagelijks naar de ontknoping van elke etappe kijken. Als je je nu aanmeldt, dan kijk je de eerste 14 dagen gratis.
🔀 Amazon Prime VideoPrime Video, de streamingdienst van Amazon, biedt momenteel geen eigen sportabonnementen met wielerwedstrijden aan in Nederland. Het aanvullende kanaal van discovery+ maakt het wél mogelijk om ernaar te kijken. Daarnaast kun je ook al abonnee van Prime Video kijken naar de gloednieuwe documentaire All-in: Team Jumbo-Visma.
⛔️ Disney+Ook Disney’s videodienst heeft geen mogelijkheid om naar sport als wielrennen te kijken op het moment van schrijven.
⛔️ ESPNVia de vier zenders en het online platform van ESPN kun je onder andere kijken naar voetbal uit de Eredivisie en nog veel meer sport, maar dit wielertoernooi is niet in het aanbod opgenomen.
⛔️ HBO MaxMomenteel kun je geen sport kijken bij HBO Max in Nederland.
⛔️ NetflixBij Netflix kun je de La Vuelta Femenina jammer genoeg niet zien.
⛔️ SkyShowtimeHelaas is het niet mogelijk om via deze streamingdienst naar live tv te kijken.
⛔️ ViaplayIn het aanbod van Viaplay vind je veel sport terug, waaronder Formule 1hockeydarts, Premier League– en Bundesliga-voetbal, maar momenteel zijn wielerwedstrijden er niet te zien.
⛔️ VideolandSportuitzendingen uit de wielerwereld worden door Videoland niet in het aanbod van de streamingdienst opgenomen.

Tv-zenders die alle etappes van het wielrennen tijdens de Ronde van Spanje voor vrouwen 2024 uitzendt

Op dit moment zijn er twee mogelijkheden om via de tv naar alle etappes uit de Ronde van Spanje voor vrouwen te kijken. Eurosport heeft de uitzendrechten van de meerdaagse wielerwedstrijd La Vuelta Femenina in 2024 in handen in Nederland. Je kunt hierdoor via de zender Eurosport 1-2 live op tv naar de volledige uitzendingen van de etappes uit het grootste wielerevenement kijken. Samen met zenders als Animal Planet, BBC, Discovery, Discovery Science, Food Network, HGTV, Investigation Discovery, MotorTrend en TLC is Eurosport online te streamen op de videodienst discovery+. Hierdoor gaven we eerder al aan dat alle etappes uit de Ronde van Spanje voor vrouwen daar te bekijken zijn. 👉 Ga direct naar Eurosport via online tv bij Ziggo of online tv bij KPN.

Als je je afvraagt op welk kanaal van jouw tv de bovenstaande zender te vinden is, dan kun je dit eenvoudig opzoeken per provider. Hieronder vind je per televisie-aanbieder op welke zender Eurosport in je zenderoverzicht te ontvangen is.

Een tweede manier om naar de La Vuelta Femenina 2024 op tv te kijken is via de NOS. Doordat alle wieleretappes live op tv te volgen zijn, kun je ook via NLZIET alle etappes gemakkelijk volgen. 👉 Ga direct naar de Ronde van Spanje voor vrouwen bij NLZIET. Je kunt nu 14 dagen gratis een abonnement uitproberen.

Meer informatie over de meerdaagse wielerwedstrijd La Vuelta Femenina

Dit jaar bestaat de meerdaagse wielerwedstrijd voor het eerst uit acht etappes. De race is onderdeel van de UCI Women’s World Tour en vervangt de ‘Challenge’ door de ‘La Vuelta-etappekoers’. Deze wedstrijd werd in 2015 voor het eerst in Madrid gehouden en duurde slechts één dag. In 2020 werd er na veel vraag een derde racedag toegevoegd en kreeg de race de naam Ceratizit Challenge door La Vuelta. Ook in de twee jaar daarna werd het evenement uitgebreid. Hoewel er meer etappes werden toegevoegd, kon de wielerwedstrijd op veel kritiek rekenen door het vrouwenpeloton. Zo zou de route niet uitdagend genoeg zijn, waardoor de Spaanse race zich niet tot de andere grote rondes mocht rekenen.

CompetitieRonde van Spanje voor vrouwen / La Vuelta Femenina
SportWielrennen
DatumZondag 28 april tot en met zondag 5 mei 2024
Locatie🇪🇸 Spanje

Afbeelding ter illustratie

Manuela Al
Manuela studeerde Media, Informatie en Communicatie aan de Hogeschool van Amsterdam. Naast schrijven houdt ze van alles wat met sport te maken heeft en is ze graag creatief bezig. Ook is ze veel op het voetbalveld te vinden om met haar team zoveel mogelijk wedstrijden te winnen.