Franse serie La Révolution gecanceld door Netflix, geen seizoen 2 op komst

De Franse serie La Révolution maakt de tongen flink los sinds de release in oktober 2020. Fans zijn benieuwd of er een seizoen komt van de bizarre maar interessante serie, waarin de toekomstige uitvinder van de guillotine een ziekte blootlegt die de aristocratie aanzet tot het vermoorden van gewone mensen. Helaas hebben we jammerlijk nieuws voor liefhebbers van de serie. Lees hieronder wat we tot nu toe weten over het nieuws, de trailer en de datum van La Révolution seizoen 2 op Netflix!

Waar gaat het verhaal van La Révolution over?

In een herbekeken geschiedenis van de Franse Revolutie legt de toekomstige uitvinder van de guillotine een ziekte bloot die de aristocratie aanzet tot het vermoorden van gewone mensen.

Titel: La Révolution
Soort: Serie
Jaar: 2020
Duur: 1 seizoen
Categorie: Actie, Avontuur, Drama
Cast: Marilou Aussilloux, Coline Beal, Amir El Kacem
IMDb: 6.5 uit 1,155 stemmen
Trailer: Bekijk direct op YouTube
Kijken: Bekijk direct op Netflix

Komt er een seizoen 2 van La Révolution op Netflix Nederland?

Helaas heeft Netflix ervoor gekozen om de Franse serie La Révolution niet te verlengen met een tweede seizoen. Bij het verlengen van een serie wordt altijd afgewogen of de kijkcijfers hoog genoeg zijn om de kosten van de productie te dekken. Blijkbaar waren de kosten te hoog of de kijkcijfers te laag, want de makers kondigden aan niet met de serie verder te gaan.

Damien Couvreur, directeur van Franse Netflix Originals, liet het volgende hierover weten: “La Révolution heeft inderdaad veel leden buiten Frankrijk verleid. Voor ons is het een bewijs dat Frankrijk, zijn geschiedenis en erfgoed, interessant kunnen zijn voor een internationaal publiek. We gaan de serie echter niet vernieuwen voor een tweede seizoen, want hoewel het de nieuwsgierigheid wekte, was het het publiek het niet naar haar zin.”

Als je toch graag naar een andere populaire Franse serie zou willen kijken, dan raden we je aan Lupin met Omar Sy (bekend van Intouchables) te checken.

→ Vergelijkbare series met La Révolution vind je hier 🍿