Komen er nog meer series of films van ‘La Casa de Papel’?

Het is alweer zeven jaar geleden sinds het eerste seizoen van La Casa de Papel op Netflix verscheen. In de razend populaire Spaanse serie volgen we een groep criminelen die onder leiding van de professor de Koninklijke Munt en de Spaanse Bank overvallen. Ruim twee jaar later is er eind 2023 een spin-off serie over personage Berlin uitgebracht. De prequel was een groot succes, waardoor veel kijkers zich afvragen of er nog spin-off series of films van La Casa de Papel aan zitten te komen? We vertellen je alles wat daarover bekend is.

Lees ook: Top 10 – Kijktips voor de beste films en series elke week 🍿

Verhaal van ‘La Casa de Papel’

In 2017 verscheen het eerste seizoen van La Casa de Papel. In dat jaar maakten we voor het eerst kennis met El Profesor en zijn team van overvallers. Samen bereiden zij de grootste overval in de Spaanse geschiedenis voor, namelijk het beroven van de Koninklijke Munt van Spanje. Eenmaal binnen gaan ze zelf aan de slag om bankbiljetten te drukken om zo het pand met 2,4 miljard euro te verlaten. Uiteraard verloopt het plan niet zonder slag of stoot. In seizoen drie komt de bende opnieuw bij elkaar om een aanval uit te voeren op de Spaanse Bank. In december 2021 verscheen het laatste seizoen, waarin we nog één keer alle bekende personages zagen schitteren.

Welke spin-offs zijn er al?

Helaas hebben we dus afscheid moeten nemen van El Profesor en zijn bende. Ruim twee jaar na seizoen vijf verscheen er echter op 29 december 2023 de spin-off Berlín. In de prequel volgen volgen we Andrés de Fonollosa, beter bekend als het gelijknamige personage Berlin. Het verhaal speelt zich een aantal jaar voor de gebeurtenissen in de Koninklijke Munt af. Ditmaal is Berlin (Pedro Alonso) bezig met het plannen van zijn eigen overval.

Naast de serie Berlín verscheen in 2020 de documentaire La Casa de Papel: El Fenómeno. In de documentaire bespreken de acteurs en makers het wereldwijde succes van de Spaanse serie. In 2021 verschenen er twee afleveringen van de documentaire La Casa de Papel: de Tokio a Berlín. Hierin komen wederom de makers en acteurs achter de bekende personages zoals Tokio en El Profesor aan het woord. Zij praten stuk voor stuk over het filmproces van de serie.

Komen er nog meer films of series van ‘La Casa de Papel’?

De spin-off over een van de meest geliefde personages uit La Casa de Papel was een groot succes. Binnen vijf dagen was Berlín al meer dan tien miljoen keer bekeken. Op 19 februari 2024 maakte Netflix dan ook officieel bekend dat er een tweede seizoen aan komt. Maar kunnen we nog meer films of series over andere bekende personages verwachten? Als het aan maker Alex Pina ligt wel. De bedenkers besloten op het hoogtepunt te stoppen, omdat seizoen vijf van La Casa de Papel de hoogste waardering van de kijkers kreeg.

Mocht Berlín goed worden ontvangen, dan zijn Pina en zijn team aan het kijken naar eventuele vervolg mogelijkheden. Er lijkt dus goed nieuws aan te komen, want inmiddels is het tweede seizoen van de eerste spin-off al bevestigd. En er is meer om ons op te verheugen, want Pina lijkt zelfs te hinten op een mogelijk zesde seizoen van de originele serie. Helaas is er op dit moment nog geen nieuws over eventuele spin-offs over Tokio of El Profesor of een officiële bekendmaking van seizoen zes. Uiteraard houden we je altijd op de hoogte van de laatste nieuwtjes via onze social media kanalen en via je mail.

Meer informatie over de serie

Acht dieven sluiten zichzelf en hun gijzelaars op in de Koninklijke Munt van Spanje terwijl een crimineel meesterbrein de politie manipuleert om zijn plan uit te voeren.

Jaar2017-2021
SoortSerie
Duur5 seizoenen
GenreActie, Misdaad, Mystery
IMDb8,3 uit 352.000 stemmen
MakerÁlex Pina
CastÚrsula Corberó, Álvaro Morte, Itziar Ituño, Pedro Alonso, Miguel Herrán
KijkenBekijk direct op Netflix

Synopsis: Netflix

Manuela Al
Manuela studeerde Media, Informatie en Communicatie aan de Hogeschool van Amsterdam. Naast schrijven houdt ze van alles wat met sport te maken heeft en is ze graag creatief bezig. Ook is ze veel op het voetbalveld te vinden om met haar team zoveel mogelijk wedstrijden te winnen.