Gek op de serie La Casa de Papel? Dan ben je vast de dagen aan het aftellen totdat het nieuwe seizoen op Netflix verschijnt op 3 april. Dat is nog even wachten dus… maar niet getreurd! Wij maakten een lijstje met films die je thuis kunt streamen, zodat je je in de tussentijd niet hoeft te vervelen.

1. The Town (2010)

Deze thriller uit 2010 is geregisseerd door Ben Affleck, die ook meteen de hoofdrol speelt. Het verhaal gaat over Doug, een misdadiger die samen met zijn vrienden banken overvalt. Tijdens één van deze overvallen, gijzelt hij bankmanager Claire, op wie hij later verliefd wordt. Doug wil uit het criminele circuit ontsnappen, maar dat gaat niet zomaar. Een spannende film met sterke actiescènes en interessante bijrollen voor Jon Hamm en Blake Lively.

Deze film staat op Netflix.

2. Contratiempo (2016)

Om even in de Spaanse sferen terug te keren: een Spaanstalige thriller van topkwaliteit. Deze fim uit 2016 gaat over een rijke zakenman die wordt aangeklaagd voor de moord op zijn minnares. Maar is hij echt schuldig, of probeert iemand hem te framen? Spannende film met een ijzersterk plot, dat tot op de laatste seconde je aandacht vast blijft houden.

Deze film staat op Netflix.

3. 21 Las Vegas (2008)

Geen overvallen of moorden deze keer. Wel een groep jonge, ambitieuze daredevils met een briljant plan. In dit verhaal speelt Kevin Spacey de rol van de mysterieuze mastermind achter de operatie. 21 Las Vegas kwam uit 2008 en is gebaseerd op een waargebeurd verhaal van een groep Amerikaanse studenten die grof geld verdiende in de casino’s van Las Vegas, door kaarten te tellen.

Deze film staat op Netflix.

4. Inside Man (2006)

Een bankoverval? Check. Gijzelaars? Check. Mysterieuze kostuums? Ook check. Inside Man (2006) is een superslimme heistfilm, met onder andere Jodie Foster, die zeker de moeite waard is om te kijken.

Inside Man kijk je bij Pathé Thuis.

5. Atomic Blonde (2017)

Een sterke vrouwelijke hoofdrol, fantastische actiescènes en een catchy soundtrack. Alle ingrediënten zijn er voor een heerlijk filmavondje waarbij je je geen moment verveeld. Atomic Blonde (2017) mag je als liefhebber van actie en thrillers zeker niet overslaan.

Atomic Blonde kijk je op Pathé Thuis.

6. Baby Driver (2017)

Wil je actie en humor? Dan is Baby Driver de juiste keuze. Deze film uit 2017 van de bekende regisseur Edgar Wright (Shaun of the Dead, Ant-Man), is grappig, spannend en romantisch tegelijkertijd. Het plot draait om Baby, een jongeman die de vluchtauto bestuurt voor een groepje criminelen. Deze aandoenlijke hoofdpersoon heeft een permanente piep in zijn oor en luistert daarom 24/7 naar muziek. Het resultaat? Perfect gechoreografeerde vluchtscènes om van te smullen.

Deze film vind je op Pathé Thuis.

7. Kidnapping Stella (2014)

Twee ex-criminelen ontvoeren de dochter van een miljonair om losgeld te eisen. Ze houden haar vast in een flat, maar raken in paniek als de onderhandelingen niet gaan zoals voorspeld. Komt dit plot je vaag bekend voor? Dat kan! Kidnapping Stella (2019) is een Duitse remake van een Britse thriller en er is ook Nederlandse variant genaamd Bloedlink (2014).

Bekijk deze film op Netflix.

8. Logan Lucky (2017)

Take me hoooome, country roaaaaads. Het nummer heeft een prominente rol in deze film, die zich uiteraard ook in West-Virginia afspeelt. De film uit 2017 gaat over een stel broers die een ingewikkelde overval plannen tijdens een NASCAR-race. Alleen al de sterrencast met o.a. Channing Tatum, Daniel Graig, Adam Driver en Katie Holmes maakt deze film het kijken waard.

Bekijk deze film op Videoland of Pathé Thuis.

9. The Usual Suspects (1995)

Een klassieker uit 1995 met een jonge Kevin Spacey in de hoofdrol. De politie onderzoekt een zaak rondom een bloedbad en een afgebrand schip. De man die wordt verhoord deelt zijn herinneringen aan de gebeurtenissen, maar niet alles is wat het lijkt… Van deze plottwist tolt je hoofd nog wel even na.

Bekijk deze film op Pathé Thuis.

10. Heineken Ontvoering (2011)

Natuurlijk mag een Nederlandse film niet ontbreken aan deze lijst. De Heineken Ontvoering (2011) is misschien niet zo kleurrijk als La Casa de Papel, spannend is ie zeker. Voor elke Nederlander met een beetje kennis van de vaderlandse geschiedenis, is het plot geen echte verrassing meer, maar het sterke acteerwerk van onder andere Rutger Hauer houdt je aandacht vast.

Kijk deze film op Videoland of Pathé Thuis.

La Casa de Papel

La Casa de Papel seizoen 4 verschijnt op 3 april 2020 op Netflix. Heb je de nieuwe trailer al gekeken?