Nederlandse romcom ‘Kwestie Van Geduld’ komt naar Netflix (en dit is wanneer)

Inmiddels mogen we haar met recht de koningin van de Nederlandse romantische komedies noemen: Barbara Sloesen. In 2022 verscheen de actrice in de film Kwestie Van Geduld, waarin ze een kokkin speelt die terugkeert naar haar geboortedorp en zo geconfronteerd wordt met alles wat ze achtergelaten heeft. Ben jij benieuwd? Netflix voegt de romcom binnenkort toe; op donderdag 6 april om precies te zien.

Nederlandse romcom ‘Kwestie Van Geduld’ met Barbara Sloesen

Monica is al jaren niet naar haar geboortedorp Noorbeek geweest. Waarom zou ze ook? In Amsterdam heeft ze het immers prima voor elkaar: ze heeft haar eigen restaurant, een leuke vriend en een gezellige vriendengroep. Als ze echter een nieuw restaurant wil openen, móét ze wel terug naar Limburg om de laatste banden door te snijden en de erfenis op te eisen. Daardoor komt ze oog in oog te staan met haar jeugdliefde.

Kwestie Van Geduld is een heerlijke romcom van eigen bodem van regisseur Ruud Schuurman, die eerder met Barbara Sloesen samenwerkte voor de film Alles Is Zoals Het Zou Moeten Zijn. Andere acteurs die in de film te zien zijn, zijn Frans Dam (Het Gouden Uur), Manuel Broekman (Feuten) en Juliette van Ardenne (Zoop). Hieronder bekijk je alvast de eerste beelden.

Kwestie van Geduld trailer (2022) | Nu verkrijgbaar op VOD

‘Kwestie Van Geduld’ komt op 6 april naar Netflix

Op donderdag 6 april is het zover en komt Kwestie Van Geduld naar Netflix. Vanaf dan kun je hem eindelijk zonder aanvullende kosten vanuit huis kijken. Eerder verscheen de film ook al op TVOD-streamingdienst Pathé Thuis, waar je hem zonder abonnement kunt huren vanaf €4,99 en kopen voor €9,99.

Koop je de film, dan blijft deze voor altijd in je bibliotheek staan. Je kunt hem dan zo vaak bekijken als je wilt. Bij huren heb je 30 dagen de tijd om te beginnen met kijken. Na 48 uur verdwijnt de romcom vervolgens uit je bibliotheek.

→ Heb je geen Netflix-abonnement of kan je niet wachten? Bekijk Kwestie Van Geduld hier op Pathé Thuis 🍿

Verhaal en informatie van de film

Chef-kok Monica heeft een dikke punt gezet achter haar jeugd in het Limburgse dorp Noorbeek. Ze heeft alle banden verbroken maakt nu furore met haar gerechten in een hotspot in Amsterdam. Als ze samen met haar vriend een nieuw restaurant wil openen, moet ze noodgedwongen terug naar haar roots om de laatste banden door te snijden. In het Limburgse dorp staat ze al snel oog in oog met haar jeugdliefde. Er blijkt door de jaren heen veel veranderd, maar nog heel veel meer vertrouwd te zijn dan ze had verwacht. Monica moet opnieuw kiezen: ligt haar toekomst wel echt in de grote stad?

TitelKwestie van Geduld
Jaar2022
SoortFilm
Duur1 uur en 21 minuten
TaalNederlands
CategorieRomantiek, Komedie
RegisseurRuud Schuurman
CastBarbara Sloesen, Manuel Broekman, Melissa Drost, Bianca Krijgsman, Peggy Vrijens, Huub Smit, Frans Dam, Genelva Krind, Juliette van Ardenne, Florence Vos Weeda, Nabil Aoulad Ayad

Synopsis: Dutch FilmWorks

Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.