‘Kwestie van Geduld’ is een echte hit, maar de meningen zijn verdeeld: “Wat een clichéfilm”

Nederlandse romcoms doen het eigenlijk altijd wel goed op Netflix en Kwestie van Geduld is hier geen uitzondering op. Deze film werd afgelopen week aan het aanbod van de streamingdienst toegevoegd en is inmiddels de meest gestreamde film van het moment. De meningen over de kwaliteit van de titel zijn wel erg verdeeld, zo blijkt uit de reacties van kijkers.

Lees ook: Top 10 – Kijktips voor de beste films en series elke week 🍿

‘Kwestie van Geduld’ domineert Netflix

Chefkok Monica (Barbara Sloesen) heeft het allemaal goed voor elkaar, met haar eigen restaurant, haar prettige relatie en haar gezellige vriendengroep. De nood om terug naar haar geboortedorp in Limburg te gaan is er dan ook totaal niet. Maar dan heeft ze geld nodig voor een nieuw pand en realiseert ze zich dat ze nog een erfenis in te winnen heeft. Nog één keer naar Noorbeek om de laatste banden door te snijden moet kunnen. Heeft ze haar oude leven alleen wel écht zo achter zich gelaten?

Op vrijdag 7 april verscheen Kwestie van Geduld op Netflix en inmiddels kun je hem bovenaan het lijstje van best bekeken titels vinden, nog boven toppers als Luther: The Fallen Sun, Murder Mystery 2 en The Woman King.

Niet iedereen wordt enthousiast van de Nederlandse romcom

Kwestie van Geduld mag dan wel massaal gestreamd worden, dat betekent niet dat iedereen het ook direct een perfecte film vindt. Op IMDb zagen we al dat de titel met een schamele 5,4 uit bijna 300 stemmen niet geweldig scoort. Ook recensenten spraken niet per se allemaal in superlatieven over de romcom van eigen bodem. En de reacties op social media zijn ook verdeeld, zoals je hieronder kunt zien.

Bekijk hieronder direct de trailer

Heb je de Nederlandse romcom nog niet gezien en ben je benieuwd? Neem dan vooral een kijkje bij de trailer hieronder of bekijk de film snel op Netflix of Pathé Thuis.

→ Geen abonnement op Netflix? Bekijk direct Kwestie van Geduld op Pathé Thuis 🤩

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.