Kroatië – Spanje: live kijken op tv en online | 18 juni 2023 | Finale van de Nations League

Vanmiddag is gebleken dat het Nederlands elftal als vierde is geëindigd in de Nations League, terwijl de Italianen de derde plek op hun naam mogen schrijven. Nu vechten de twee laatste ploegen echter uit wie er met de winst naar huis mag tijdens de felbegeerde finale. Benieuwd wanneer en waar je Kroatië – Spanje kunt kijken? Deze wedstrijd wordt gespeeld op zondag 18 juni 2023 om 20:45 uur Nederlandse tijd in het stadion De Kuip in Rotterdam. Hier vind je hoe je direct op tv en online met een live stream de match kunt zien.

Kroatië – Spanje online kijken: live stream van de wedstrijd op zondag 18 juni 2023 om 20:45 uur Nederlandse tijd

De finale van de Nations League is inmiddels aangebroken, dus de strijd is bijna ten einde. In een veelbelovende wedstrijd treffen Kroatië (#7 op de FIFA World Ranking) en Spanje (#10 op diezelfde lijst) elkaar vanavond tijdens hun voorlaatste wedstrijd. De Nations League-uitzendingen worden dit jaar op tv enkel door Ziggo Sport verzorgd, met uitzondering van wedstrijden van het Nederlands elftal en deze uiteindelijke laatste match. Die zijn namelijk tevens bij de NOS te zien. De partij tussen het team uit Kroatië en de tegenstanders uit Spanje op zondag om 20:45 uur Nederlandse tijd wordt dus ook lineair uitgezonden. Om precies te zijn is NPO 3 het uitverkoren kanaal ditmaal, waarop je vlak voor aftrap van 20:45 uur alvast kunt inschakelen om geen moment te missen. Door online tv kijken kun je de volledige wedstrijd ook gewoon via internet volgen als je geen televisie kunt ontvangen. Dit is onder andere mogelijk via de website van NOS en NPO Start, waardoor streamers ook binnen het aanbod van NLZIET naar de uitzending kunnen kijken. Je kunt bij online streams onder andere met een Chromecast of via Apple TV via het grote scherm streamen.

NLZIET➡️ Ga meteen naar Kroatië – Spanje bij NLZIET. Hier wordt deze wedstrijd uit de Nations League vanwege de tv-uitzending op NPO 3 ook online vertoond. Je kunt nu de eerste 14 dagen gratis kijken.
Ziggo Sport➡️ Ga meteen naar Kroatië – Spanje bij Ziggo Sport. Bij het hoofdkanaal van deze aanbieder wordt deze wedstrijd van de Nations League in Nederland uitgezonden. Deze zender is ook beschikbaar via andere providers als KPN, T-Mobile en Canal Digitaal.
⛔️ Amazon Prime VideoPrime Video, de streamingdienst van Amazon, biedt momenteel geen sportabonnementen aan.
⛔️ Disney+Disney’s videodienst heeft geen mogelijkheid om naar sport te kijken op het moment van schrijven.
⛔️ HBO MaxDeze videodienst biedt wel abonnementen voor films & series aan, maar niet voor sport.
⛔️ NetflixBij Netflix is het niet mogelijk om naar voetbal of andere sporten te kijken.
⛔️ ViaplayIn het aanbod van Viaplay kun je onder andere kijken naar het Engelse Premier League– en het Duitse Bundesliga-voetbal, maar interlandvoetbal is er niet te zien.
⛔️ VideolandSportuitzendingen van de Nations League worden door Videoland niet in het aanbod van de streamingdienst opgenomen als ze niet lineair op de televisiekanalen van RTL worden uitgezonden.
Chronicling Spain's path to the UEFA Nations League final vs. Croatia | ESPN FC

Opstellingen van Spanje en Kroatië tijdens deze finale in de Nations League

Voetballiefhebbers zijn natuurlijk ook benieuwd naar de tweemaal elf spelers die zijn geselecteerd om direct bij de aftrap opgesteld te staan voor deze finale van de Nations League. Meestal worden de opstellingen op de dag van de match ongeveer een uur van tevoren bekendgemaakt via social media. Deze match tussen Kroatië vs. Spanje staat zondag om 20:45 uur Nederlandse tijd op de planning, dus we verwachten rond 8 uur ‘s avonds te horen wie de basisspelers zijn.

🔴 Opstelling Kroatië: nog niet bekend

🔵 Opstelling Spanje: nog niet bekend

Terugkijken: samenvatting en hele wedstrijd Kroatië vs. Spanje

Heb je de partij afgelopen zondag gemist en zou je hem graag terug willen kijken? Je kunt veelal de samenvatting van de wedstrijd online vinden. De makkelijkste manier om deze te vinden is door naar YouTube te gaan en ‘Kroatië Spanje Nations League finale zondag 18 juni 2023’ in de zoekbalk in te tikken. Vervolgens kun je de belangrijkste beelden in een paar minuten terugkijken.

Alle wedstrijden van de Nations League in 2023 op tv en online kijken met een live stream

De Nations League is dit jaar in handen van Ziggo Sport, een provider die met zijn video on demand-platform ook onderdeel uitmaakt van het Nederlandse streaminglandschap. Op de sportpagina van Streamwijzer vind je welke wedstrijden waar online te zien zijn met een live stream, maar ook bij welke zender ze op tv worden uitgezonden.

Streamingdiensten in Nederland bieden nog niet vaak sportabonnementen aan, al zijn er sommige video on demand-platforms die het wel mogelijk maken om naar voetbal te kijken. Zo volg je via NLZIET meerdere wedstrijden van de Europa League en Conference League en kun je bij Viaplay genieten van de Engelse Premier League en Duitse Bundesliga.


  • Hoe laat is de finale van de Nations League tussen Kroatië – Spanje vandaag (zondag 18 juni 2023)?

    De aftrap van deze finale in de Nations League is in de avond om 20:45 uur Nederlandse tijd in het stadion De Kuip in Rotterdam, Zuid-Holland.

  • Via welke zender op tv wordt de wedstrijd van het Spaanse elftal vs. de Kroaten vanavond uitgezonden?

    De wedstrijd wordt uitgezonden op de tv-zenders NPO 3 en Ziggo Sport (Select) bij verschillende providers, maar het is daarnaast ook via meerdere kanalen mogelijk om online naar de partij tussen de teams te kijken met een live stream zoals in dit artikel wordt beschreven.