Foutje: KPN maakt per ongeluk bekend dat Viaplay lineair op TV te zien zal zijn

Vanochtend heeft in een testfase van KPN per ongeluk zender 225 op de televisie open gestaan met een startscherm van de Formule 1. Hieruit blijkt dat lineair via de TV kan worden gekeken naar de races dit jaar met een abonnement op Viaplay. Het blijkt om een fout te gaan. Hierdoor zijn we eerder dan verwacht te weten gekomen wat de lineaire kijkopties zijn. Het kanaal heet Viaplay Xtra.

Formule 1 kijken bij kanaal 225 van KPN met abonnement op Viaplay

Vanochtend kwam TotaalTV met een nieuwsbericht waaruit bleek dat KPN kanaal 225 open had gezet voor klanten van de TV-, internet- en telefoonaanbieder. Hier valt op een startscherm te lezen: “Vanaf maart kijk je op zaterdag en zondag live naar de Grand Prix races van Formule 1. Bekijk ze hier!” Eerder werd door velen gedacht dat lineair via je televisie kijken niet mogelijk zou zijn, maar blijkbaar is de provider hier tóch mee bezig.

Reactie van woordvoerder KPN

De redactie van Streamwijzer heeft contact opgenomen met de woordvoerder van KPN om te vragen om duidelijkheid. Hij gaf aan dat het om een fout ging: “Met onze partners zoals Viaplay zijn we voortdurend in gesprek om te kijken naar verschillende manieren om onze klanten zo goed mogelijk van content te kunnen voorzien en via welke kanalen. In een testfase is een kanaal te vroeg opengezet voor klanten. Dat had nog niet mogen gebeuren en inmiddels is zender 225 weer op zwart gezet. Als er nieuwe ontwikkelingen zijn, dan brengen we onze klanten hiervan op de hoogte.”

Momenteel is nog niet duidelijk of lineair kijken alleen mogelijk wordt wanneer een abonnement via KPN afgesloten is. Dat zou namelijk betekenen dat klanten die een rechtstreeks abonnement via Viaplay hebben genomen niet naar de lineaire TV-uitzending kunnen kijken. Navraag bij de woordvoerder van KPN leidde helaas niet tot een inhoudelijke reactie.

Meld je nu aan bij Viaplay en kijk onbeperkt naar alle sporten (Formule 1, darts, voetbal, etc.), films en series ✅

Ook lineair via Ziggo en T-Mobile naar Formule 1 bij Viaplay kijken?

Klanten van Ziggo en T-Mobile krijgen momenteel ook de kans om via de providers een Viaplay abonnement met korting af te sluiten. Bij Ziggo wordt het zelfs mogelijk om met een app op de Mediabox Next naar het F1-seizoen te kijken. Men is nu echter benieuwd of deze beide providers ook de mogelijkheid zullen bieden om lineair Formule 1 te kijken in 2022. De fout bij KPN blijkt er nu toe te leiden dat ze met dit nieuws eerder naar buiten komen.

De redactie van Streamwijzer heeft namelijk navraag gedaan bij beide providers. Een woordvoerder van Ziggo liet weten een kanaal in te stellen voor klanten: “Vanaf 19 maart worden in de raceweekenden de Formule 1 kwalificaties, wedstrijden en studio programmering tijdelijk uitgezonden op het lineaire kanaal 200. Doordeweeks en in weekenden dat er niet geracet wordt zullen er op dit kanaal o.a. herhalingen getoond worden. Dit lineaire kanaal is alleen beschikbaar voor klanten die via Ziggo een abonnement op Viaplay afnemen en beschikken over een mediabox of CI+ Module.”

Ook T-Mobile reageerde op de redacteur van Streamwijzer: “We zijn continu in gesprek met Viaplay om onze klanten de best mogelijke ervaring te bieden, inclusief een mogelijk lineair TV kanaal. Als hier meer informatie over is, zullen we je hierover updaten.”