KPN-klanten krijgen nu tot €5 korting p/m door samenwerking HBO Max

Nieuwe en bestaande klanten van de telecomaanbieder KPN met een abonnement op HBO Max kunnen vanaf vandaag hun lidmaatschap van de streamingdienst toevoegen aan hun account. Door de nieuwe samenwerking wordt het mogelijk om door de combinatie van een internet + mobiel abonnement en HBO Max te genieten van €5 entertainmentkorting per maand.

Nieuwe samenwerking van HBO Max en KPN

Met een klantenbestand van 3,6 miljoen Nederlandse huishoudens kun je niet om deze aanbieder van internet, mobiel en tv heen. KPN sluit dan ook vaker samenwerkingen met streamingdiensten, waardoor hun klanten via de provider abonnementen af kunnen sluiten. Vandaag heeft de telecomaanbieder bekendgemaakt dat Warner Bros. Discovery’s streamingdienst HBO Max de volgende partij is waarmee een deal is gesloten.

Sinds vrijdag 14 oktober kunnen klanten van KPN een abonnement op HBO Max toevoegen aan hun ‘MijnKPN’-omgeving. Hierdoor krijgen ze toegang tot legendarische hitseries als Game of Thrones (zie omslagafbeelding), de populaire prequelserie House of the Dragon en het kijkcijferkanon Euphoria, maar ze kijken ook onbeperkt naar splinternieuwe films als The Batman en Fantastic Beasts: The Secrets of Dumbledore. Je kunt nu HBO Max kijken met de tv-app op KPN’s 5202 ontvanger. Als je die niet hebt, kun je nog steeds via de Smart TV-app, Google Chromecast, Apple TV of game console streamen.

🚨 Update (dinsdag 18 oktober 2022): Bovenop de besparing met entertainmentkorting krijg je nog tot 17 november een tof cadeau als huidige en nieuwe klant van de provider, dus lees meer op → Tijdelijk 3 maanden gratis HBO Max voor alle klanten van KPN

Entertainmentkorting van €5 per maand bij KPN inzetten voor HBO Max

Klanten van KPN kunnen door het combineren van een abonnement met internet en mobiel aanspraak maken op een zogeheten entertainmentkorting van €5 per maand. Dit systeem was al beschikbaar voor streamingdiensten als Netflix, Viaplay en Disney+, maar zal binnenkort dus ook in te schakelen zijn voor abonnees van HBO Max. Je kunt elke maand maximaal 1 keer de entertainmentkorting claimen. Voor de hoogte van deze aanbieding is het niet van belang hoeveel entertainmentopties aan je account toegevoegd zijn. Net als voor Spotify en Netflix is alleen een abonnement met internet + mobiel nodig voor de korting, anders dan de tevens vereiste tv bij toepassen voor ESPN Compleet, Pluspakket en Film1.

De gebruikelijke prijs van het HBO Max-lidmaatschap wordt toegevoegd aan je KPN-factuur, maar je krijgt dus wel een korting van €5 per maand op het totaalbedrag. Daarnaast is het enkel mogelijk om het ‘Standaard’ abonnement te nemen via KPN, niet het goedkopere ‘Basic’ lidmaatschap. Ter verduidelijking heeft onze redactie contact gehad met de persvoorlichter van KPN, waarin voor ieder soort abonnee wordt uitgelicht wat de implicatie is van een overstap:

  • Maandabonnee ‘Standard’: Met de huidige maandprijzen zouden je lasten dalen van €7,99 naar €2,99, mits je je entertainmentkorting voor HBO Max in kunt zetten.
  • Maandabonnee ‘Basic’: Dit lidmaatschap is alleen rechtstreeks via de website van HBO Max af te sluiten.
  • Maandabonnee met levenslange korting: KPN laat weten dat eerder geclaimde aanbiedingen van HBO Max niet wordt meegenomen bij een omzetting naar de telecomaanbieder. Hierdoor zouden leden die gebruik hebben gemaakt van de levenslange kortingsactie hun voordeel verliezen, waardoor het mogelijk minder interessant is om van de actie gebruik te maken.
  • Jaarabonnee: Klanten van HBO Max die ervoor hebben gekozen om het goedkopere jaarabonnement af te sluiten, hebben direct voor 12 maanden betaald. Mochten zij overstappen, dan gaan ze vanaf dat moment de huidige maandprijzen van HBO Max bij KPN betalen. Een overstap wordt dus pas interessant als je tegen het einde van je jaarcontract loopt en/of de entertainmentkorting bij KPN nog nergens anders op toegepast hebt.

Geldig voor nieuwe en bestaande klanten van beide bedrijven

Ben je al klant van zowel KPN als HBO Max? Dan hoef je alleen maar binnen je KPN-omgeving HBO Max te ‘bestellen’. Zodra je dit proces in gang zet, zal het volgens de informatiepagina van KPN mogelijk zijn om bij het activeren in te loggen met je huidige gegevens van HBO Max. Hierna wordt je lidmaatschap overgezet naar KPN. Belangrijk om te benoemen is dat de actie alleen beschikbaar is voor klanten met een internetabonnement van 2014 of later en dat het nog niet mogelijk is om HBO Max op de KPN tv-ontvanger te kijken. Wél kun je op meerdere andere manieren HBO Max via je tv streamen.

Ook mensen die besluiten over te stappen naar de telecomaanbieder kunnen dat nu hier bij KPN doen, waarna het abonnement van HBO Max kan worden toegevoegd. Als je die nog niet hebt, dan kun je hem ook alvast op de website van HBO Max afsluiten. Je huidige lidmaatschap is over te zetten naar MijnKPN, waardoor je je entertainmentkorting kunt toepassen op je abonnement met mobiel en internet. Het plaatsen van een directe bestelling via je KPN-omgeving is daarnaast ook een mogelijkheid.