Kan ik Disney+ bij KPN kijken via een app?

Via het tv-kastje van KPN kun je televisie kijken zoals jij het wilt, met extra zenders en meer opties. Benieuwd of je ook naar de films en series van Disney+ kunt kijken bij KPN via een app? In dit artikel leggen uit wat momenteel de mogelijkheden zijn.

Meld je nu aan bij Disney+ en krijg ruim 16% korting om naar alle films en series van Pixar, Star, Marvel, National Geographic, Star Wars en Disney te kijken

App voor Disney+ bij KPN

Je kunt momenteel niet op de KPN tv-ontvanger naar de films en series van Disney+ kijken. Met andere woorden: het is dus geen tv-zender als klant van de telecomaanbieder. Of, en zoja wanneer, de provider dit in de toekomst mogelijk zal maken is op het moment van schrijven nog niet bekend.

Wel kun je net als voor NetflixViaplay en HBO Max tevens je lidmaatschap bij Disney+ aan je KPN-account toevoegen. Je leest er hier op de officiële website van KPN alles over. Als je je entertainmentkorting nog niet hebt gebruikt voor een andere streamingdienst, kun je hierdoor bij je abonnement met mobiel en internet tot €5 per maand in mindering op je totale factuur krijgen. Ook is het mogelijk om Disney+ te combineren met ESPN, waardoor je een extra korting van 2 euro per maand aangeboden krijgt door KPN.

Via Smart TV naar Disney+ kijken

Als je een Smart TV hebt die compatibel is met de applicatie van Disney, dan kun je alsnog met een app op je televisie naar Disney+ kijken. Je checkt of dit mogelijk is voor jouw televisie via de pagina ‘Door Disney+ ondersteunde apparaten’ in het officiële helpcentrum van de streamingdienst.

Toch hoef je niet te treuren als je apparaat er niet tussen staat. Zo kun je altijd nog de webbrowser van je Smart TV gebruiken of ervoor kiezen om via een HDMI-kabel je laptop met de televisie te verbinden. De meestvoorkomende manier is echter het casten van films en series vanaf je mobiel naar de tv. Daarvoor vind je hieronder twee mogelijkheden.

Casten van de films en series naar je televisie

Behalve deze opties is het met een Apple TV of Chromecast ook heel eenvoudig om een film of serie vanaf Disney+ op een ander apparaat (zoals laptop, tablet of mobiel) op je televisie af te spelen. Via de onderstaande twee pagina’s kun je deze apparaten bestellen en op het grote scherm naar de content van The Walt Disney Company kijken. Je speelt content dan gewoon af op je mobiel of tablet via de app en sluit het casting apparaatje aan op je televisie, waardoor de content op het tv-scherm wordt afgespeeld. Veel kijkplezier gewenst!