Opmerkelijk aanbod bij KPN voor dagpas Viaplay

Voor het eerst sinds de lancering van de nieuwe streamingdienst Viaplay, en daarmee ook de overname van de uitzendrechten van Ziggo, is het weer mogelijk om met een dagpas naar Formule 1 te kijken. Deze optie biedt KPN namelijk sinds kort aan, zo laat de groene provider weten. Maar of je daar met deze opmerkelijke prijs blij mee moet zijn… Dat is nog maar de vraag.

Nu ook dagpas Viaplay beschikbaar voor klanten van KPN

Op de website van KPN is er al sinds jaar en dag een pagina beschikbaar waarop je meer informatie kunt vinden over live losse sportwedstrijden kijken. Zo kun je er bijvoorbeeld bij eenmalige interesse in matches een pas voor één dag aanschaffen om met het Ziggo Sport Totaal-pakket naar de MotoGP te kijken of om met ESPN-zenders belangrijke voetbalwedstrijden te streamen.

Sinds kort is op deze pagina ook een nieuwe dagpas-optie te vinden: Formule 1 bij Viaplay. Het idee is dat je niet een abonnement hoeft af te sluiten als je één Grand Prix heel graag wilt kijken, maar dat je voor 24 uur toegang krijgt tot een specifieke race en daar een lager bedrag voor betaalt. Nouja, lager. Dat is het bijzondere aan dit aanbod. Een dagpas voor Viaplay kost je namelijk maar liefst 12 euro bij KPN.

Huidige jaardeal van Viaplay is ruim goedkoper

Waarom is dit nou zo’n opvallende prijs? Allereerst omdat hij niet veel lager is dan de kosten van een maandabonnement bij Viaplay. Daar ben je namelijk momenteel €15,99 per maand voor kwijt, want dus slechts vier euro meer is. Aangezien er gedurende het seizoen vaak meerdere races per maand zijn, en er naast F1 nog veel meer sport en films/series te streamen zijn, lijkt het dus al niet zo’n goede deal. Daarnaast geldt de dagpas ook maar voor 24 uur, dus je kunt niet eens het volledige driedaagse motorsportweekend met vrije trainingen, kwalificatie en race volgen.

Ten slotte zijn er rechtstreeks bij Viaplay ook nog eens veel interessantere aanbiedingen te vinden, al wijken deze wel af van het idee om even voor één race te betalen. Het video on demand-platform biedt namelijk flinke kortingen aan bij de aanschaf van een jaarabonnement. Momenteel is dat 12,5%, want een jaarabonnement kost €13,99 p/m in plaats van de afgerond 16 euro van het maandelijkse lidmaatschap.

Bekijk nu hier op de officiële website van Viaplay de huidige jaardeal, waardoor je omgerekend nog maar €13,99 per maand betaalt voor een abonnement op de streamingdienst 📺

De Grand Prix van Canada kijk je live op Viaplay

Ook duurder dan eenmalig gebruik van alternatief F1 TV

Maar nog opvallender is een ander alternatief voor F1-fans. Natuurlijk is het volledig te begrijpen dat je niet ‘vast’ wilt zitten aan een doorlopend lidmaatschap. Als je een maandabonnement bij Viaplay zou nemen en die direct zou opzeggen na die ene race, dan ben je met €15,99 al meer kwijt dan de 12 euro van een KPN dagpas. Bij F1 TV zit dat echter anders.

Een abonnement op F1 TV, de andere van de twee officiële Formule 1-uitzenders in Nederland, kost namelijk slechts €7,99 per maand (of met korting €64,99 per jaar). Het is voor je portemonnee dus verstandiger om een maandje F1 TV aan te schaffen voor afgerond 8 euro dan een KPN dagpas voor Viaplay te nemen van 12 euro. Je bespaart een derde van de prijs en kunt ook nog is het volledige driedaagse raceweekend volgen én eventueel andere GPs die in die maand op de planning staan. Let op: voor F1 TV is wel een creditcard nodig, maar dat is eenvoudig op te lossen met een gratis virtuele pas.

Bekijk nu hier op de officiële website van F1 TV de verschillende soorten abonnementen, waarmee je maandelijks ruim goedkoper uit bent dan de KPN dagpas 🏁


Afbeelding ter illustratie