Bingen maar! Deze 10 toffe series heb je in één weekend uitgekeken

Soms heb je zin om je acht seizoenen lang aan een serie te verbinden en soms… niet. Er zijn momenten dat je een serietje in één avond of één weekend af wil kunnen kijken. Snappen wij helemaal! Om je daarmee te helpen hebben wij in dit artikel 10 toffe series die je in één weekend uitgekeken hebt op een rijtje gezet. Dat wordt bingen. Je vindt ze op HBO Max, Netflix, discovery+, Disney+, Viaplay en Amazon Prime Video.

10x Toffe series die je in één weekend hebt uitgekeken

10. The Little Drummer Girl (serie, 1 seizoen) – HBO Max

Nagelbijtend spannend is The Little Drummer Girl. Deze serie speelt zich af in 1979 en draait om het conflict tussen Israël en Palestina. Charlie (Florence Pugh) is een Britse actrice die door een agent van de Israëlische geheime dienst (Alexander Skarsgård) gerekruteerd wordt om hem te helpen met het nodige spionagewerk. Pas later blijkt dat ze alleen dient als ‘lokvogel’. Dit was een van de eerste grote rollen van de inmiddels veelgeprezen Pugh (Black Widow), die hier pas 22 jaar was, en die speelt ze met verve. Een must-see! Totale kijktijd: 5 uur en 41 minuten.

9. Unbelievable (serie, 1 seizoen) – Netflix

Met een 8,4 uit meer dan 100.000 stemmen is deze miniserie op Netflix volgens IMDb-stemmers ook een echte aanrader. Het vertelt het verhaal van een jong meisje dat aangifte van seksueel misbruik doet, maar door de twijfelende reacties van de rechercheurs besluit haar aanklacht weer in te trekken. Honderden kilometers verderop onderzoeken twee rechercheurs een aantal gelijksoortige verkrachtingen. Deze miniserie is gebaseerd op ware gebeurtenissen, en dit maakt het nog aangrijpender. Houd je zakdoeken daarom bij de hand. Totale kijktijd: 6 uur en 25 minuten.

8. Control (serie, 4 seizoenen) – discovery+

Ik hoor je denken: víér seizoenen? Hoe krijg je dat er in één weekend doorheen gejast? Maar wees niet bang: met korte afleveringen van ongeveer vijf tot tien minuten kan je deze serie misschien zelfs in één avondje helemaal bekijken. Zo duurt het complete eerste seizoen in totaal maar 51 minuten. Deze Poolse serie begon als webserie op YouTube, maar is inmiddels verhuisd naar discovery+. Het draait om Majka en Natalia, twee voormalige geliefden die na een toevallige ontmoeting op het vliegveld besluiten hun liefde een nieuwe kans te geven. Totale kijktijd: 3 uur en 51 minuten.

7. It’s A Sin (serie, 1 seizoen) – HBO Max

Deze veelgeprezen Britse serie combineert drama en humor, sleepte meerdere nominaties en prijzen in de wacht en is met maar zes afleveringen ontzettend bingewaardig. Het is zelfs de kortste serie van dit hele rijtje. It’s A Sin speelt zich af in 1981 en draait om vier jonge homoseksuele studenten in de tijd dat aids steeds meer de kop op steekt. Hoewel dit eerst nog afgedaan wordt als een ziekte die enkel Amerikanen treft, wordt de impact van de ziekte op de vriendengroep steeds duidelijker. Indrukwekkend, aangrijpend en hilarisch tegelijkertijd. Totale kijktijd: 3 uur en 49 minuten.

6. Pam & Tommy (serie, 1 seizoen) – Disney+

In Pam & Tommy staan, niet geheel onverwachts misschien, Pamela Anderson en Tommy Lee centraal. Zij worden gespeeld door Lily James en Sebastian Stan. Een andere grote acteur die aan deze serie heeft meegewerkt, is Seth Rogen. Hij kruipt in de huid van de ontevreden aannemer van de twee, die hun sekstape steelt en deelt met de wereld. Hierdoor wordt het leven van het liefdeskoppel (dat al na 96 uur in het huwelijksbootje stapte) op zijn kop gezet. Totale kijktijd: 5 uur en 54 minuten.

5. Anne+ (serie, 2 seizoenen) – Netflix

Net als Control begon Anne+ als webserie op YouTube. Inmiddels is het, net als de gelijknamige film trouwens, naar Netflix verhuisd. In de korte serie staan de lesbische Anne en haar turbulente liefdesleven centraal. Iedere aflevering draait het om een andere partner op haar liefdespad, en zo blikt de twintiger terug op haar studententijd in Amsterdam. Totale kijktijd: 4 uur en 39 minuten.

4. Forever (serie, 1 seizoen) – Amazon Prime Video

Forever werd na slechts één seizoen al gecanceld. Misschien was dit toen geen goed nieuws, maar dit zorgt er wel voor dat je de serie nu in één weekend compleet kunt bingen. De acht afleveringen vertellen het verhaal van June en Oscar, een comfortabel maar enigszins ingezakt getrouwd stel. Een onverwachte gebeurtenis zet hun leven op zijn kop en zorgt ervoor dat ze pas écht moeten beslissen of ze voor elkaar gemaakt zijn. Totale kijktijd: 4 uur en 4 minuten.

3. True Crimes of the ’90s (serie, 1 seizoen) – discovery+

Nieuw Discovery Plus december 2021
Serie: True Crimes Of The ’90s met Dionne Slagter | Beeld: Discovery

Dol op true crime? Dan kan je True Crimes of the ’90s waarschijnlijk ook wel waarderen. Hierin duikt YouTuber Dionne Slagter in de meest bizarre moordzaken uit de jaren 90 en probeert ze de spraakmakende misdaadverhalen te ontrafelen. Zo komen de zaken van de Menendez Brothers en Maurizio Gucci voorbij. Fascinerend en interessant! Totale kijktijd: 4 uur en 29 minuten.

2. Normal People (serie, 1 seizoen) – Viaplay

Sally Rooneys gelijknamige bestseller wordt met de miniserie Normal People op Viaplay naar je beeldscherm gebracht. Deze serie draait om Connell en Marianne (Paul Mescal en Daisy Edgar-Jones). In het laatste jaar van hun middelbare schooltijd krijgen ze een relatie. Ondanks dat het klassenverschil, hun verschillende vriendengroepen en hun complexe karakters de relatie vermoeilijken, blijven ze naar elkaar verlangen. De twaalfdelige serie vertelt het complete verhaal van hun liefde. Met korte afleveringen van slechts dertig minuten ben je ook hier zo doorheen. Totale kijktijd: 5 uur en 32 minuten.

1. Life & Beth (serie, 1 seizoen) – Disney+

We sluiten dit lijstje af met Life & Beth, een van de nieuwste projecten van cabaretier Amy Schumer. Niet alleen speelt zij hierin de hoofdrol, ook was ze verantwoordelijk voor het script én de regie. De miniserie vertelt het verhaal van Beth, een succesvolle vrouw die door een onverwacht incident gedwongen wordt om zich na lange tijd weer met haar verleden bezig te houden. Nu wil ze proberen om grootser, moediger en authentieker te leven. Totale kijktijd: precies 5 uur.

Alles over discovery+

In dit overzicht vond je twee discovery+-series terug. Op Streamwijzer vind je allerlei nieuws over deze streamingdienst en vind je tevens het volledige aanbod van discovery+. Ontmoet ook andere liefhebbers van discovery+ om kijktips uit te wisselen en inspiratie op te doen. Via de knop hieronder ga je direct naar de groep van discovery+ fans op Facebook.

Discovery+ in Nederland

Synopsissen: HBO Max, Disney+, discovery+, Netflix, Viaplay en Amazon Prime Video

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.