Eerste reacties op ‘Kopen Zonder Kijken’: “Bizar budget!”

Heel Nederland zat gisteravond klaar voor de eerste aflevering van het nieuwe seizoen van Kopen Zonder Kijken. In de oververhitte woningmarkt geven deelnemers de zoektocht en aankoop van hun nieuwe woning uit handen. Gisteravond zagen we hoe het team op zoek ging naar een woning voor single moeder Myra en haar zoon Toon. De eerste aflevering kon op een hoop reacties van kijkers rekenen, waarbij het budget centraal stond.

→ Ga nu naar NLZIET en kijk 14 dagen gratis naar meer dan 200.000 programma’s, series en films van SBS, RTL, NPO en meer ✅

‘Kopen Zonder Kijken’ helpt Myra en Toon in eerste aflevering

Op maandag 11 maart ging het 7e seizoen van Kopen Zonder Kijken van start. Het concept van het programma blijft onveranderd. In de oververhitte woningmarkt geven deelnemers de zoektocht en aankoop van hun nieuwe woning uit handen. Presentator Martijn Krabbé, makelaar Alex van Keulen, bouwdeskundige Bob Sikkes en interieurstyliste Roos Reedijk schieten te hulp om de perfecte woning te vinden. Uiteraard gaat dit niet zonder slag of stoot, waarbij de woonwensen meestal altijd moeten worden bijgesteld en de emoties hoog oplopen.

Hoewel er normaal altijd stellen te zien zijn, maakten we in de eerste aflevering kennis met alleenstaande moeder Myra. Samen met haar zoon Toon woont zij in een benedenwoning in Rotterdam. De twee zijn toe aan meer ruimte, maar een woning als single vinden is lastig. Daarom schakelen zij de hulp in van het team van Kopen Zonder Kijken. Ook deze keer slagen Alex van Keulen en Bob Sikkes erin om de perfecte woning te vinden. Het eindresultaat mag er dan ook zeker zijn. Styliste Roos Reedijk heeft er een waar paleis van gemaakt. Myra en Toon kunnen hun geluk dan ook niet op.

Kijkers zetten vraagtekens achter het budget

De eerste aflevering kan rekenen op veel positieve reacties van de kijkers thuis. Veel mensen vinden het fijn om eens een alleenstaande ouder in het programma terug te zien, dan het zoveelste koppel dat een jaren 30 woning zoekt. Toch vragen veel kijkers zich af hoe Myra als lerares Frans aan een budget van €485.000 komt. Zo schrijft iemand: “Ik begrijp dus echt niet hoe een alleenstaande met een ‘normaal’ lerarensalaris een budget kan hebben van €485.000…

Ook de kosten van de verbouwing worden in twijfel getrokken. Een ander zegt: “Complete verbouwing, vloer, keuken, wc, badkamer en alles strak gestuukt. En dat voor €23.000. Prachtig gedaan, gesponsord waarschijnlijk. Hieronder een greep uit de reacties.

Meer informatie over het programma

‘Kopen Zonder Kijken’ is een woonprogramma waarin stellen de zoektocht én aankoop van hun nieuwe woning uit handen geven. De huizenmarkt is oververhit en voor veel mensen is het bijna onmogelijk om een woning naar hun zin te kunnen kopen. In een laatste poging om toch een huis te bemachtigen, geven verschillende stellen presentator Martijn Krabbé en zijn team toestemming om een huis voor hen te zoeken, kopen en verbouwen. Een huis dat zij pas voor het eerst zien nadat de koopovereenkomst getekend is.

TitelKopen Zonder Kijken
SoortSerie
Jaar2019-
TaalNederlands
Duur7 seizoenen
CategorieReality
PresentatorMartijn Krabbé
TeamAlex van Keulen, Bob Sikkes, Roos Reedijk

Synopsis: RTL

Manuela Al
Manuela studeerde Media, Informatie en Communicatie aan de Hogeschool van Amsterdam. Naast schrijven houdt ze van alles wat met sport te maken heeft en is ze graag creatief bezig. Ook is ze veel op het voetbalveld te vinden om met haar team zoveel mogelijk wedstrijden te winnen.