Heb je vast gemist: déze nieuwe Nederlandse serie is nu te bingen

Er zijn de laatste tijd behoorlijk wat nieuwe series van eigen bodem verschenen, maar déze heb je misschien wel gemist. Iedere zondagavond kijk je naar Koningshuis the Musical op NPO 3. Deze satirische serie neemt ons mee achter de schermen bij een musicalproductie over de Oranjes. Volgens de eerste reacties op social media is dit zeker een aanrader.

Ga nu naar NLZIET en kijk 14 dagen gratis naar meer dan 200.000 programma’s, series en films van SBS, RTL, NPO en meer ✅

Satire in ‘The Office’-stijl in ‘Koningshuis the Musical’

De honderdste voorstelling van een musicalproductie over het Koningshuis staat op het programma en iedereen is in rep en roer als blijkt dat het échte koninklijke echtpaar ook een kijkje komt nemen. Een belangrijk moment, want verder is de musical eigenlijk behoorlijk geflopt. De spanning stijgt dan ook snel tot ongekende hoogte.

Dit is het verhaal van de satirische serie Koningshuis the Musical, waarin zowel de theaterwereld als het koningshuis op de hak worden genomen. De serie is gefilmd in de stijl van The Office en heeft rollen voor een hoop bekende acteurs van eigen bodem, waaronder Noortje Herlaar, Marcel Hensema en Beppie Melissen. Hieronder bekijk je de trailer.

Kijkers zijn overwegend enthousiast over ‘Koningshuis the Musical’

Inmiddels zijn de eerste drie afleveringen van Koningshuis the Musical al uitgezonden en kun je het complete eerste seizoen bingen op NLZIET (via NPO Plus). Kijkers zijn overwegend enthousiast over de nieuwe productie en laten op social media weten dat ze van de afleveringen genoten hebben. Hieronder vind je een greep uit alle reacties.

Uitzendschema van seizoen 1

Benieuwd naar de serie? Iedere zondagavond om 20:20 uur verschijnt er een nieuwe aflevering op NPO 3. Ben je meer van het bingen, dan kun je nu al op NLZIET (via NPO Plus) terecht om alle zes de afleveringen te bekijken. Al met al levert dit het volgende uitzendschema op.

AfleveringTitelWeekdag (tv + NLZIET)Datum (tv)Datum (NLZIET)
1“Colour blind”Zondag24 maart 202424 maart 2024
2“Non-binair”Zondag31 maart 202424 maart 2024
3“Cultural appropriation”Zondag7 april 202424 maart 2024
4“Grensoverschrijdend gedrag”Zondag14 april 202424 maart 2024
5“White privilege”Zondag21 april 202424 maart 2024
6“De zachte sector”Zondag28 april 202424 maart 2024
Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.