Komt er een ‘Sonic the Hedgehog 3’? – Releasedatum, trailer en meer

Al twee films lang volgen we vol plezier het leven van onze geliefde blauwe egel, Sonic the Hedgehog. Een tijd geleden verscheen het tweede deel van deze animatiefilm in de bioscoop en sindsdien krijgen we vaak de vraag: komt er een Sonic the Hedgehog 3? In dit artikel bespreken wij alles wat er bekend is over een eventuele productie en releasedatum.

→ Meld je nu gratis aan bij Pathé Thuis en kijk je eerste film met tot 60% korting ✅

Komt er een ‘Sonic the Hedgehog 3’?

Goed nieuws voor de fans van Sonic: er komt namelijk een derde deel van Sonic the Hedgehog aan! Dit liet Paramount Plus al in februari 2022 door middel van onderstaande tweet weten. Hierin bevestigden ze dat de film officieel ‘in ontwikkeling’ is. Opmerkelijk is dat het vervolg dus al werd aangekondigd voordat Sonic the Hedgehog 2 in de bioscoop verscheen, al kan dit verklaard worden door het enorme succes van de eerste animatiefilm. Sonic the Hedgehog, uitgebracht in 2020, bracht 319 miljoen dollar in het laatje. Nu het tweede deel ook meer dan 375 miljoen dollar heeft opgeleverd, kon een derde deel natuurlijk al helemaal niet uitblijven.

In de onderstaande tweet kun je ook lezen dat er voor de Amerikaanse streamingdienst Paramount+ gewerkt wordt aan een televisieserie die draait om Knuckles. Dit personage, met de stem van Idris Elba, wordt in de tweede film geïntroduceerd en is de nieuwe partner van Sonic. In de zesdelige serie neemt hij Wade onder zijn hoede en leert hij hem wat het betekent om een Echidna-strijder te zijn. De serie verschijnt op 3 augustus 2024 op SkyShowtime.

Wanneer komt ‘Sonic the Hedgehog 3’ uit?

In augustus werd ook de releasedatum van Sonic the Hedgehog bekend: op 20 december 2024 is de film te zien in de bioscopen. We zullen dus nog wel even geduld moeten hebben.

Sonic the Hedgehog is momenteel op Pathé Thuis en Netflix te zien

Kun je niet wachten op Sonic the Hedgehog 3 en wil je de eerste twee delen nog een keer online zien? Bekijk de Sonic the Hedgehog-franchise dan hier op Pathé Thuis. Je kunt zowel het eerste als het tweede deel hier huren of kopen.

De twee films zijn daarnaast ook op Netflix te streamen. Of het vervolg hier ook op zal verschijnen, is op het moment van schrijven nog niet bekend. Dit ligt eraan aan welke streamingdiensten de distributeur, Paramount Pictures, de uitzendrechten allemaal verkoopt. De kans is ook groot dat deze film op de nieuwe videodienst SkyShowtime zal verschijnen, omdat deze deels eigendom is van Paramount Global (samen met Comcast Corporation).

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.