Komt ‘Modern Family’ terug op Netflix?

De brandende vraag van veel Netflix-abonnees is momenteel: komt Modern Family terug naar Netflix? De met 22 Primetime Emmy Awards bekroonde serie was voor een lange tijd via de streamingdienst te bekijken. De volledige serie werd echter vanaf 31 december 2021 van het video on demand-platform verwijderd. Of de serie in de nabije toekomst terugkeert naar de populaire streamingdienst, is nog maar de vraag. Je leest er hier alles over

→ Ga direct naar Disney+ om naar alle films en series van Disney, Star, Pixar, Marvel, National Geographic en Star Wars te kijken ✅

Komt de serie Modern Family nog terug op Netflix?

Helaas hebben wij voor Netflix-abonnees en fans van Modern Family slecht nieuws. De serie werd eerder op 31 december 2022 van de streamingdienst afgehaald, omdat deze sitcom een productie van ABC is. Deze studio is tegenwoordig eigendom van The Walt Disney Company. Dit zal naar alle waarschijnlijkheid betekenen dat Modern Family niet meer op Netflix zal verschijnen, al is dit niet officieel bevestigd. Wel is de serie blijvend hier op Disney+ te zien.

Met de komst van alle nieuwe streamingdiensten is de streaminglandschap in Nederland flink aan het versplinteren. Door de hoge concurrentie om nieuwe abonnees te winnen en huidige abonnees te behouden, zijn de streamingdiensten op gebied van zowel prijs als content met elkaar aan het strijden. Door deze ‘strijd om de streamer‘ zijn dan ook veel titels tussen de streamingdiensten heen en weer aan het verschuiven.

Minder heen en weer geschuif met titels tussen Netflix en andere streamingdiensten

Wanneer streamingdiensten meer gaan focussen op het produceren van eigen originele content, dan zal dat logischerwijs ook betekenen dat deze titels niet of minder tussen diensten heen en weer verschoven gaan worden. Daar is Modern Family een uitstekend voorbeeld van. Aangezien de rechten van de serie bij ABC liggen, komen dezelfde rechten automatisch bij Disney terecht. Zo wil Disney zich met haar eigen streamingdienst Disney+ onderscheiden van de concurrentie door in Nederland exclusief zulke populaire titels aan te bieden.

Hieruit blijkt dat streamingdiensten niet altijd nieuwe films of series hoeven te produceren om deze rechten exclusief te behouden. Zo zal Disney+ hoogstwaarschijnlijk Modern Family als enige streamingdienst in Nederland willen aanbieden en zal deze serie niet zo snel meer op Netflix terecht komen.

Waar is Modern Family in Nederland dan wel te kijken?

Dat de komedieserie Modern Family niet meer op Netflix te bekijken is, betekent natuurlijk niet het einde verhaal voor het streamen daarvan in Nederland. Doordat de rechten van Modern Family via ABC bij Disney terecht zijn gekomen, is de serie dan ook volledig via de streamingdienst Disney+ te bekijken. Alle 11 seizoenen met in totaal 250 afleveringen zijn allemaal via Disney+ beschikbaar en zullen hoogstwaarschijnlijk de komende tijd daar ook exclusief aangeboden blijven worden.

Verder is deze titel momenteel niet te streamen bij concurrerende videodiensten, waaronder HBO Max, Videoland, Amazon Prime Video, Viaplay en andere video on demand-platforms.

Modern Family: verhaal, informatie en trailer

Modern Family is een komedieserie die drie verschillende gezinnen toont door de lens van een documentairemaker en zijn crew. Jay Pritchett (Ed O’Neill) is de patriarch van deze gecompliceerde, rommelige en liefhebbende moderne familie.

TitelModern Family
SoortSerie
Jaar2009-2020
Duur11 seizoenen / 250 afleveringen
CategorieKomedie, Romantiek, Drama
IMDb8,5 uit 406.000 stemmen
MakersChristopher Lloyd, Steven Levitan
CastEd O’Neill, Sofía Vergara, Julie Bowen, Ty Burrell, Jesse Tyler Ferguson, Eric Stonestreet, Sarah Hyland, Ariel Winter, Nolan Gould

Synopsis: Disney+

Zac Chapman
Zac is een student in Kunst en Economie op de HKU. Met een passie voor film, televisie, muziek en 'all things pop culture' is hij altijd op de hoogte van het laatste nieuws op het gebied van entertainment.