Komt er een ‘Knives Out 3’? – Releasedatum, trailer en meer

Eindelijk is Knives Out 2, ook wel bekend als Glass Onion: A Knives Out Story, te zien op Netflix. Daniel Craig is dus teruggekeerd als Benoit Blanc om een heel nieuw mysterie op te lossen. Maar komt er hierna nóg een film over de geniale detective? Oftewel: komt er een Knives Out 3? In dit artikel delen we al het nieuws dat we tot nu toe weten.

Komt er een ‘Knives Out 3’?

Glass Onion schijnt nog beter te zijn dan de eerste film uit 2019 en ontvangt op IMDb nu al een dikke 8. Daarom is het goed nieuws dat een derde deel officieel op de planning staat. Toen Netflix de franchise in 2020 binnenhaalde, eisten zij als onderdeel van de deal dat er minstens twee sequels gemaakt zouden worden. Eén daarvan is dus Glass Onion: A Knives Out Mystery en eentje daarvan wordt het nu nog titelloze Knives Out 3.

Net als Knives Out 2 zal ook de derde film waarschijnlijk weer een compleet nieuwe cast bevatten waarin enkel Daniel Craig terugkeert als Benoit Blanc. De film zal naar alle waarschijnlijkheid wederom exclusief op Netflix verschijnen.

Wanneer komt ‘Knives Out 3’?

Knives Out verscheen in 2019. Daarna moesten we tot december 2022 wachten op de tweede film. Gaat het dan nu weer drie jaar duren? Zeker weten doen we het natuurlijk niet, maar het lijkt er niet op. Aan Deadline heeft regisseur Rian Johnson namelijk laten weten dat Knives Out 3 waarschijnlijk het volgende project wordt dat hij gaat oppakken.

“De laatste paar maanden ben ik op creatief gebied het meest enthousiast over die derde film. En daarom denk ik dat ik er direct mee aan de slag ga.”
– Regisseur Rian Johnson

Natuurlijk kan dit altijd nog veranderen, maar voor nu kunnen we stellen dat we de film misschien al in 2024 kunnen verwelkomen. Een officiële releasedatum is er nog niet en ook het jaar 2024 is slechts een schatting. Uiteraard houden we je altijd op de hoogte van de laatste nieuwtjes via je mail en onze social media-kanalen.

Waar gaat het verhaal van ‘Knives Out 2’ over?

De wereldberoemde detective Benoit Blanc reist naar Griekenland om een mysterie te ontrafelen waarbij een miljardair en zijn bonte vriendengroep zijn betrokken.

TitelGlass Onion: A Knives Out Mystery
Jaar2022
SoortFilm
Duur2 uur en 19 minuten
TaalEngels
CategorieMysterie, Komedie
RegisseurRian Johnson
CastDaniel Craig, Edward Norton, Janelle Monáe, Dave Bautista, Kathryn Hahn, Leslie Odom Jr., Kate Hudson, Jessica Henwick, Madelyn Cline
KijkenHier op Netflix

Synopsis: Netflix

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.