Komt ‘Gossip Girl’ terug op Netflix?

De brandende vraag van veel Netflix-abonnees is momenteel: komt Gossip Girl terug naar Netflix? De op de gelijknamige roman van Cecily von Ziegesar gebaseerde serie was een lange tijd via de streamingdienst te bekijken. De volledige serie is al echter sinds 31 december 2020 van het video on demand-platform verwijderd. Of de serie in de nabije toekomst terugkeert naar de populaire streamingdienst, is nog maar de vraag. Je leest er hier alles over.

Komt de serie Gossip Girl nog terug op Netflix?

Helaas hebben wij voor Netflix-abonnees en fans van de populaire dramaserie Gossip Girl slecht nieuws. De serie werd eerder van de streamingdienst afgehaald wanneer de uitzendrechten hiervan verliepen. Dit komt omdat de serie een productie van The CW is en door Warner Bros. Television gedistribueerd werd. Hierdoor zijn de rechten van de serie in handen van WarnerMedia, een groot mediabedrijf dat onlangs de nieuwe streamingdienst HBO Max in Nederland lanceerde. Dit zal naar alle waarschijnlijkheid betekenen dat Gossip Girl niet meer op Netflix zal verschijnen, al is dit niet officieel bevestigd. Wel is de serie momenteel op HBO Max te kijken. De reboot van de serie uit 2021 is ook exclusief bij HBO Max te streamen.

Met de komst van alle nieuwe streamingdiensten is de streaminglandschap in Nederland flink aan het versplinteren. Door de hoge concurrentie om nieuwe abonnees te winnen en huidige abonnees te behouden, zijn de streamingdiensten op gebied van zowel prijs als content met elkaar flink aan het strijden. Door deze ‘strijd om de streamer‘ zijn dan ook veel titels tussen de streamingdiensten heen en weer aan het verschuiven.

Minder heen en weer geschuif met titels tussen Netflix en andere streamingdiensten

Wanneer streamingdiensten meer gaan focussen op het produceren van eigen originele content, dan zal dat logischerwijs ook betekenen dat deze titels niet of minder tussen diensten heen en weer verschoven gaan worden. Daar is Gossip Girl een perfect voorbeeld van. Aangezien de rechten van de serie via Warner Bros. bij WarnerMedia liggen, komen dezelfde uitzendrechten automatisch bij HBO Max terecht. Zo wil WarnerMedia zich met haar eigen streamingdienst HBO Max onderscheiden van de concurrentie door in Nederland exclusief zulke populaire titels aan te bieden.

Hieruit blijkt dat streamingdiensten niet altijd nieuwe films of series hoeven te produceren om deze rechten exclusief te behouden. Zo zal HBO Max hoogstwaarschijnlijk Gossip Girl als enige streamingdienst in Nederland willen aanbieden en zal deze serie niet zo snel meer op Netflix terecht komen.

Waar is Gossip Girl in Nederland dan wel te kijken?

Dat de romantische dramaserie Gossip Girl niet meer op Netflix te bekijken is, betekent natuurlijk niet het einde verhaal voor het streamen ervan in Nederland. Doordat de rechten van Gossip Girl via The CW bij WarnerMedia terecht zijn gekomen, betekent dit dat de volledige serie via de streamingdienst HBO Max te bekijken is. Alle 6 seizoenen met in totaal 121 afleveringen zijn momenteel direct via HBO Max beschikbaar en zullen hoogstwaarschijnlijk de komende tijd daar ook exclusief aangeboden worden.

Verder is deze titel momenteel niet te streamen bij concurrerende videodiensten, waaronder Disney+, Videoland, Amazon Prime Video, Viaplay en andere video on demand-platforms.

Gossip Girl: verhaal, informatie en trailer

De serie, verteld door de onbekende, alwetende blogger ‘Gossip Girl’ (ingesproken door Kristen Bell), draait om de levens van bevoorrechte tieners uit de hogere klasse die in de Upper East Side van Manhattan wonen.

TitelGossip Girl
SoortSerie
Jaar2007-2012
Duur6 seizoenen / 121 afleveringen
CategorieDrama, Romantiek
IMDb7,5 uit 169.000 stemmen
MakersStephanie Savage, Josh Schwartz
CastBlake Lively, Leighton Meester, Penn Badgley, Chace Crawford, Taylor Momsen, Ed Westwick, Kelly Rutherford, Matthew Settle, Jessica Szohr, Kaylee DeFer

Synopsis: HBO Max

Zac Chapman
Zac is een student in Kunst en Economie op de HKU. Met een passie voor film, televisie, muziek en 'all things pop culture' is hij altijd op de hoogte van het laatste nieuws op het gebied van entertainment.