Komt ‘Friends’ terug op Netflix?

Wie kent de legendarische serie Friends nou niet? De wereldberoemde sitcom over 6 vrienden in New York City is dan ook één van de best bekeken komedieseries aller tijden. De groter vraag van veel serieliefhebbers is echter: komt Friends terug naar Netflix? Het met 6 Primetime Emmy Awards bekroonde programma werd voor een langere tijd via de streamingdienst aangeboden. Helaas werd de volledige serie op 30 december 2021 van de videodienst afgehaald. Hier lees je of, en zoja wanneer, Friends nog naar de streamingdienst terugkomt.

Komt de serie Friends nog terug op Netflix?

Helaas hebben wij voor Netflix-abonnees en fans van Friends geen goed nieuws. De serie werd namelijk door Warner Bros. Television geproduceerd en via NBC uitgezonden. Dit betekent dat de rechten van de serie tegenwoordig in handen zijn van HBO Max, wat onderdeel is van WarnerMedia. Naar alle waarschijnlijkheid zullen de rechten voor Friends dan ook niet meer aan andere streamingdiensten zoals Netflix gelicenseerd worden. Simpelweg betekent dit dat Friends zeer waarschijnlijk niet meer via Netflix te kijken zal zijn. Dit is echter nooit officieel bevestigd. Wel kun je de serie dus gelukkig nog op HBO Max zien in Nederland.

Het streaminglandschap in Nederland is flink aan het versplinteren. Dit komt vooral door de lancering van nieuwe video on demand-platforms. Om nieuwe abonnees te winnen en huidige abonnees te behouden, is er dan ook sprake van hoge concurrentie tussen de streamingdiensten. De ‘strijd om de streamer‘ wordt op meerdere fronten uitgevochten. Zo zijn prijs en exclusieve content de grootste wapens in het arsenaal van de diensten.

Minder geschuif tussen Netflix en andere streamingdiensten in Nederland

Een groot probleem van deze strijd om de streamer voor de consument is dat titels schuiven tussen de videodiensten. Dit gebeurt vooral op het gebied van uitzendrechten. Maar wanneer een streamingdienst zelf titels produceert, dan kunnen deze rechten door de diensten worden behouden.

Friends is een serie uit 1994 en dus geen Original content van HBO Max. Desondanks liggen de rechten via Warner Bros. Entertainment bij WarnerMedia, dus bij de streamingdienst. Het feit dat zij momenteel exclusief de licentie hiervan behouden lijkt erop te duiden dat zij hier de komende tijd geen verandering in gaan brengen.

Waar is Friends in Nederland dan wel te kijken?

Na een lange tijd op Netflix is het voor Friends voorlopig dus toch voorbij. Maar wees niet getreurd: deze populaire komedieserie is via HBO Max in Nederland te bekijken. Alle 10 seizoenen van Friends zijn direct via de streamingdienst beschikbaar.

Nog meer goed nieuws is dat ook de speciale Friends-reünie van de cast uit 2021 op HBO Max te zien is, omdat deze geliefde uitzending door de streamingdienst is gemaakt. Deze kun je met een abonnement op de videodienst gewoon zonder aanvullende kosten bekijken, net als de originele sitcom uit 1994.

Friends: verhaal, informatie en trailer

In de razend populaire sitcom Friends volgen we zes vrienden in hun jonge jaren die komische avonturen meemaken op hun werk, in de liefde en thuis in New York’s Manhattan van de jaren ’90.

TitelFriends
SoortSerie
Jaar1994-2004
Duur10 seizoenen
CategorieKomedie, Romantiek
IMDb9,0 uit 944.000 stemmen
MakersMarta Kauffman, David Crane
CastJennifer Aniston, Courteney Cox, Lisa Kudrow, Matt LeBlanc, Matthew Perry, David Schwimmer

Synopsis: HBO Max

Zac Chapman
Zac is een student in Kunst en Economie op de HKU. Met een passie voor film, televisie, muziek en 'all things pop culture' is hij altijd op de hoogte van het laatste nieuws op het gebied van entertainment.