Komt er een ‘Venom 3’? – Releasedatum, trailer en meer

Tom Hardy kruipt in Venom in de huid van een journalist die fuseert met een buitenaardse, bloedlustige symbiont. Inmiddels zijn er al twee films met deze geliefde acteur in de hoofdrol verschenen, en steeds vaker krijgen we de vraag: komt er een Venom 3? In dit artikel geven we het verlossende antwoord en laten we weten of en wanneer je de film op Pathé Thuis, Netflix of een andere streamingdienst kunt kijken.

Komt er een Venom 3?

Sony heeft in april, tijdens het Sony’s CinemaCon, aangekondigd dat er na Venom (2018) en Venom: Let There Be Carnage (2021) inderdaad een derde film aan zit te komen. Venom 3 is dus een feit! Er is nog niet veel informatie over de film naar buiten gebracht, al weten we wel al dat Tom Hardy terugkeert. In onderstaande Instragram-post liet hij weten dat de productie van de film gestart is.

Er is helaas ook slecht nieuws: Hardy deelde de Instagram-post ook in zijn Stories, met een GIF’je waarop “LAST DANCE” staat. Hieruit kunnen we voorzichtig concluderen dat er na Venom 3 geen Venom 4 meer volgt—of op zijn minst niet met Hardy in de hoofdrol. Al is dit, zolang er nog geen officieel bericht naar buiten gebracht is, natuurlijk nog niet met zekerheid te zeggen.

Releasedatum van Venom 3

Op dit moment is er nog geen officiële releasedatum van Venom 3 bekend. In 2023 komen er van deze filmstudio wel al een aantal films uit (denk aan Spider-Man: Across the Spider-Verse en Kraven the Hunter). Venom zal naar alle waarschijnlijkheid in 2024 verschijnen, maar dit kunnen we op dit moment nog niet met zekerheid zeggen.

Over het plot en de cast van Venom 3 is er verder ook nog niet veel bekend. Zo weten we niet wie er naast Tom Hardy in de film zullen spelen, of Venom het eindelijk op mag nemen tegen Spider-Man en wie de film gaat regisseren. Voor de tweede film nam Andy Serkis het stokje over van Ruben Fleisher, en volgens de geruchten zou hij ook het derde deel weer voor zijn rekening nemen. Houd vooral onze website en social media-kanalen in de gaten voor de verdere details.

Waar kun je de films uit deze reeks online kijken?

Op dit moment is het dus nog niet mogelijk om Venom 3 (online of in de bioscoop) te kijken, maar zijn de eerdere twee delen natuurlijk wel online te streamen. Zowel ‘Venom’ als ‘Venom: Let There Be Carnage’ kun je bijvoorbeeld op het moment van schrijven bij de streaminggigant Netflix bekijken.

Daarnaast zijn ze ook bij TVOD-streamingdienst Pathé Thuis te vinden, waar je ze kunt huren en kopen, en zijn ze te huur bij Ziggo on Demand. Tot slot is het ook mogelijk om ‘Venom 2’ op DVD of Blu-ray te verkrijgen bij Bol.com of Amazon.nl.

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.